Van boeken tot audio- en videobestanden. Wat zijn de gevolgen van dit nieuwe medium voor het (geschiedenis)onderwijs? Hoe kunnen de geesteswetenschappen ervan profiteren?
Onder het adagium ‘Er is toekomst voor het verleden’ betoogt Erik Kwakkel dat met nieuwe media als iTunes U op een betrekkelijk eenvoudige manier een groot publiek kan worden bereikt, alsook een jong publiek. Via zulke ‘vermakelijke (want digitale en mobiele) middelen kunnen scholieren en studenten gegrepen raken door onderwerpen in de humaniora. Hij gaat daarover in gesprek met Inald Lagendijk. Sandra Rottenberg treedt op als kritische moderator.

Dr. Erik Kwakkel is lid van De Jonge Akademie (KNAW) en onderzoeker aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, Institute for Cultural Disciplines, Oude Britse letterkunde van de Universiteit Leiden.

Prof. dr. Inald Lagendijk is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en hoogleraar Information and Communication Theory aan de TU Delft.

Reeks: De toekomst van het boek

Deze debatavond is het tweede deel uit een reeks over de toekomst van het boek. Wat heeft de steeds verdergaande digitalisering voor implicaties voor het boek? Wat zeggen de uitgevers, boekhandelaren en de bibliotheken hierover? Wat zijn de financiële voor- en nadelen? En de lezer zelf, verdrinkt die in een tsunami van informatie of valt er ook te koersen in het digitale reservoir?

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via onderstaande link AANMELDEN.

Verwijzingen

AANMELDEN
www.spui25.nl