Maandag 13 februari, De Rode Hoed Amsterdam

De toekomst van het papieren boek

Het papieren boek is voor het eerst in eeuwen niet het enige podium voor literatuur. Verandert hierdoor de wijze waarop we literatuur maken, verspreiden en bewaren?

En wat doen we dan met die enorme berg papieren boeken die we in onze boekenkasten, bibliotheken en boekwinkels verzameld hebben? Schrijvers, critici en uitgevers wagen zich op maandag 13 februari, letterlijk, in de arena wagen om de degens te kruisen over verleden, heden en toekomst van het papieren boek.

Met o.a. Marja Pruis , Ivo Victoria , Harold Polis , Lidewijde Paris , Joost Heijthuijsen , Christiaan Weijts , Lisa Kuitert , Maarten Asscher , Bastiaan Bommeljé , Kiene Brillenburg Wurth en Fabian Paagman. Isolde Hallensleben modereert de avond. Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te debatteren over de toekomst van het papieren boek.

Deze avond is de aftrap van Ramsj. Een onderzoek naar de veranderingen in het literaire veld, in de vorm van een spraakmakende essaybundel, een website en een debatreeks. De bijzondere Ramsj-essaybundel, met bijdragen van o.a. Guy Verhofstadt en Ivo Victoria, wordt na het debat gepresenteerd.

Organisatie: Literair productiehuis Wintertuin i.s.m. SLAA en de Rode Hoed

Meer informatie