De uivariaties

De uivariaties

Er zijn altijd dingen die blijven liggen. Niet op tijd een onderkomen hebben gevonden.

Vandaar deze salto mortale richting poëtische prullenbak.

Macaroni au gratin van Gérard Pangaud. — Het Russische woord voor maanzaad is mak. — Raadsel: waar kun je naast de Xarcuteria Xocolata kopen? — Of een groot glas Bach (Vina Extrisima ‘95 van Penedes) drinken? — Hoe is het met Ella Mae Morse? — Angmagssagssuaq is Groenlands voor haring, bebe yokose Japans voor ? — «Ik noem hem H. Hij was onze commensaal. Begonnen als bakker had hij zich opgewerkt tot gemeenteambtenaar. Hij at bij ons aan tafel en slurpte hardvochtig van mijn moeder haar vermicellisoep. Onder zijn handtekening in schoonschrift, aanwezig voor in al zijn boeken, stond een met liniaal gezette streep. Nooit iemand meegemaakt die zo aan zijn handtekening beantwoordde. Detail: hij was een neef van Joop Korzelius.» — Het merkwaardigste wat ik tot nu toe hoorde, althans in betrekking tot godsdienst, is dat je een magnetron kosjer kunt maken door er dertig seconden lang een glas water in te zetten. — Oude notitie: de koffie in Beijing is niet bepaald een omweg waard. — Opgevangen op vluchtheuvel van bus 22: «Wat zal mijn moeder blij zijn als ze hoort dat ik met jou omga.» — De meest flexibele geit zag ik op de place Fürstenberg. Geit op keukentrapje. Elke stad krijgt de geit die ze verdient. Er is ook een foto van. — Verschil tussen scheikunst en kookkunde. — De krant van meest poëtische origine is de Il Resto di Carlino in Bologna (ooit opgezet om als wisselgeld bij de aankoop van een sigaar te dienen). — Shirley Temple zong «Spinach get away from my door!» — Shampoorecept van Miss Piggy: mix van eendeneieren, Dom Perignon en witte truffel. — Hamburgers zouden net zo goed van wormenvlees kunnen worden gemaakt. Met wat paardenvleesessence erdoor. Proteïne en vetgehalte blijven hetzelfde. Ergens ter wereld is dat ook al gebeurd, toevallig weet ik waar.