IN … WE TRUST?

Met o.a. Ruben Maes, Prof. Dr. Henk te Velde, predikant Abeltje Hoogenkamp, Prof. Dr. Frits Rosendaal, Marijke Schermer, Laura van Dolron, Marjolijn van Heemstra, Pieter Hilhorst en Jonas Staal.

Een algemeen gebrek aan vertrouwen wordt steeds manifester. Onze maatschappij is onderhevig aan een verregaande mate van autoriteitsinflatie. Het vertrouwen in de medische wetenschap botst hard op de internetwaarheden. De leidende rol van religie lijkt gemarginaliseerd en de politicus is manager geworden van een groep boze stemmen.

Kortom: het vertrouwen in traditionele autoriteiten als de dokter, de pastoor en de politicus staat op losse schroeven. Wat komt er voor in de plaats?

Op vrijdag 19 februari organiseert Frascati DE VERTROUWENSCRISIS: een eerste avond in een serie documentaire theateravonden met debat, toneel, live gesproken manifesten en documentaires.

Centraal op deze avond staat een debat onder leiding van Ruben Maes. Te gast zijn Prof. Dr. Henk te Velde, Abeltje Hoogenkamp, Prof. Dr. Frits Rosendaal.

Henk te Velde was van 2002 tot 2005 verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen in de functie van hoogleraar in de politieke cultuur van de moderne westerse wereld en bekleedt nu de leerstoel Vaderlandse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.
Abeltje Hoogenkamp studeerde theologie in Amsterdam en Leiden, is predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland en werkt als geestelijk verzorger in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. In mei 2006 won ze door Trouw en de NCRV georganiseerde wedstrijd ‘De Preek van het Jaar’.
Frits Rosendaal is Hoogleraar Klinische Epidemiologie aan de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum en is een vooraanstaand criticaster met betrekking tot de relatie tussen de farmaceutische industrie en medische wetenschap.

De avond begint om 18:30 met de documentaire The Trap: What Happened to Our Dream of Freedom (UK 2007), die Adam Curtis maakt voor de BBC, met dank aan IDFA. Een indringend document over de veranderende invulling van het begrip vrijheid.
Verder zijn er manifesten, toneelteksten en videoportretten van toneelschrijver en regisseur Marijke Schermer, religiewetenschapper en theatermaker Marjolijn van Heemstra, journalist, publicist en kersverse VARA ombudsman Pieter Hilhorst, stand up philosopher Laura van Dolron en kunstenaar en agitator Jonas Staal.

KOMT & ROERT U.
HARDOP DENKEN IS HET MEDICIJN.

Frascati Producties
vr 19 feb
Frascati 2, 18:30 uur
€ 10 (incl. soep en brood) / nvt