Neem een plaats in het noorden van het land. Een in mijn ogen rechtse partij die op een afschuwelijke wijze spreekt over mensen die oorspronkelijk uit een ander land komen, zit in datzelfde noorden al jaren en jaren in de oppositie.
Er is een incident in die buurt, en de beslissingen worden verdaagd, uitgesteld, er wordt langdurig overlegd, kortom gescharreld.
Op zulke momenten denk ik dat er een deal gesloten wordt of is.
Als na de komende gemeenteraadsverkiezingen die liberalen na jaren toegetreden zijn tot het college van B. en W., dan heb ik gelijk met wat ik nu schrijf. Als het niet zo is, dan ben ik slechter, gemener en valser dan ik behoor te zijn.
Dat laatste zal wel zo zijn. Ik heb nu een voorbeeld uit het noorden genomen, maar ik ken ze ook uit het zuiden, het oosten en het westen. Niet alles is even zuiver in dit land, en dat is maar goed ook.
Stelt u zich eens even een zuivere Docters van Leeuwen voor, dat zou toch niet kunnen? Die procureurs-generaal die steeds dreigen met aftreden, wat een sufferds. Ga dan, ik pak vast de vis in de oude krant.