Boekmarketing 1

Wat te doen als niemand je boek leest? Schouders ophalen en doorschrijven? Maar East of Nowhere van Robert Chalmers kreeg goede kritieken in onder meer The Observer en The Independent.

In een uiterste poging toch gelezen te worden geeft Chalmers zijn boeken nu maar weg. In de hoop tenminste op één plek rumoer rond zijn boek te creëren vertrok hij naar een Engels dorpje om er duizend exemplaren van zijn roman op straat uit te delen.

Boekmarketing 2

Ook Chuck Palahniuk speelt een nieuwe troef uit in het publiciteits offensief voor zijn nieuwe boek Haunted. Ge durende zijn voorleessessies zijn reeds 67 mensen flauwgevallen, beweert de auteur. Allen bij het aanhoren van het verhaal Guts, een horrorverhaal over alledaagse fenomenen als wortels, kaarsen en popcorn. Volgens een ge tuige die er drie keer bij was, gebeurde dit telkens bij voorlezing van de zinsnede «corn and peanuts».

Sterverslaggever

In Teheran was afgelopen week Sean Penn aan het werk om de verkiezingen te verslaan. Er bestaan mooie foto’s van de acteur op zijn hurken, luisterend bij een vrijdaggebed waar zesduizend mannen het «Dood aan Amerika» aanheffen, een notitieboek in de hand.

In zijn hotel staat hij geregistreerd als journalist Sean Justin Penn. Penn was in december 2002, vlak voor de invasie, in Irak en verklaarde zich toen nader op een advertentiepagina in The New York Times. Ditmaal zal zijn verslag verschijnen als journalistieke bijdrage in de San Francisco Chronicle.

17 juni 1862

Nietzsche heeft

last van

slijmvliesontsteking.

21 juni 1831

Heinrich Heine bezoekt in Parijs de Bibliothèque Nationale en bestudeert daar het rijk verluchte Manessische handschrift, dat zich tegenwoordig in Heidelberg bevindt.

Wonder

Week 24

En Piet Hein sprak tot zijn moeder

Hele andere dingen dan hij wilde zeggen

Want het leek alsof zijn woorden werden

Weggeknipt terwijl hij ze in z’n tekst ballonnetjes

Wilde gaan uitspreken, en hij zei:

Ja, lieve, kuise moeder

Ik ga bij de plantsoenendienst werken,

Tussen fijne colle ga’s uit vele culturen

En ik zal niets liever willen dan dat

En dan zal ik mijn eigen kost verdienen

Zoals u dat altijd al had gewild, lieve moeder.

Zo sprak de Piet Hein, maar hij dacht:

Gek, ik wilde eigenlijk wat anders zeggen.

Zo zie je maar: een wonder zit in een klein hoekje.