…………………………………………………
Reactie dinsdag 26 augustus
…………………………………………………

@John,waarom jeuk krijgen,dit is toch de mening van deze mensen ?Is toch ook ieder voor zich? Laat iedereen in zijn waarde met hun mening.Dan krijg jij ook geen jeuk.Het lijkt wel een thriller John ! . :D .

mia
…………………………………………………
Reactie zondag 24 augustus
…………………………………………………
Een goeie thriller op z'n tijd, nou daar heb ik tot op heden geen lichamelijke of psychische klachten van ondervonden. Wel kan ik jeuk krijgen van mensen die neerbuigend doen over ‘t thrillergenre.

john oldenhof
…………………………………………………
Reactie woensdag 20 augustus
…………………………………………………

Ik heb het idee dat ik het wel met Doeschka Meijsing eens ben, maar ik vraag me wel af of het zo eerlijk is om een zak met boeken die een vriendin bij je achterlaat nou als selectiecriterium te gebruiken. Wie is die vriendin en waarom heeft ze die boeken weggedaan? Het lijkt me dat het eerlijker was geweest om bijvoorbeeld de tien boeken te lezen die Crimezone heeft geselecteerd voor zijn herdrukreeks bij de Volkskrant en dan daarover een oordeel te vellen. Ik zou best willen weten wat DM nou eigenlijk vindt van Eric Ambler en Len Deighton, of zelfs van de boeken van iemand als Ken Follett.

Ruud Beljon
…………………………………………………

Wat een verademing dat stuk! Een Maigret kocht ik destijds (jaren \'60) voor de treinreis Achterhoek-Amsterdam (v.v.). En Morse heb ik fanatiek gevolgd, maar verder kunnen die who-dunnits mij absoluut niet boeien. Wel een zakje griotten weggewerkt bij het lezen van dit verhaal, maar dat was dus dubbel genot!

Fredy Berkelder (v)
…………………………………………………
Reactie maandag 18 augustus
…………………………………………………

Thrillers zijn net als de zee, perfect geschikt om je hoofd leeg te maken. Er is geen schrijver die zichzelf niet herhaalt in zijn of haar opbouw van de plot, dus twee verhalen per schrijver zijn meer dan genoeg. Verslaving ligt dan toch echt niet op de loer. Heb je met die maatregel nog een schuldgevoel, dan kun je altijd nog en passent je vreemde talen oefenen door ze in de originele taal te lezen. Thrillers zijn dus gezond, mits gecombineerd met zeelucht, een luie stoel en zon!

roel
…………………………………………………
Reactie zaterdag 16 augustus
…………………………………………………

Voor (over)gevoelige zielen als dichters/schrijvers is het mogelijk mentaal ongezond om 'junklit’ (literaire hap-slik-weggertjes) te consumeren. Voor de dikhuidigen die extreme prikkels nodig hebben om het gevoel te hebben dat ze uberhaupt in leven zijn - is het lezen ervan niet gevaarlijker dan bergbeklimmen, diepzeeduiken of ballonvaren.

Kaat S.
…………………………………………………

Naar mijn idee zijn thrillers lezen niet slecht voor de gezondheid, je moet het alleen afwisselen met zo nu en dan een gedicht van Paul van Ostaijen of een verhaal van James Joyce, dan is het goed te doen.

annelies edel
…………………………………………………

Reactie donderdag 14 augustus
…………………………………………………
Trhillers zijn niet slecht voor de gezondheid,wel voor de psyche, dus geestelijke gezondheid, deze kunnen een scheppende kracht hebben, dat vindt ik griezelig..mensen weten niet waar men mee bezig zijn. Geef mij maar het zonnetje in huis met Gerard cox en Joke bruis.Gewoon oer hollands, dat geeft een positief gevoel, heerlijk !

mia
…………………………………………………
Reactie woensdag 13 augustus
…………………………………………………

Het enige wat ik kan zeggen na het lezen van dit stuk, is dat het op een kolossaal misverstand berust. Auteur heeft zo te zien geen enkele thrillerschrijver van betekenis gelezen. Back to the drawing board, zou ik zeggen!

PS: overigens klopt de kritiek op de GENOEMDE schrijvers van a tot z. Waarvoor compliment!

Gawie Keyser