Persoonlijk vind ik dat de islamieten een nogal achterlijke godsdienst hebben. Weet u wie ik ook een achterlijke godsdienst vind hebben? Joden! En gereformeerden! En katholieken — volstrekt belachelijk! Wie de allerachterlijkste godsdienst heeft, weet ik niet, maar ik weet wel dat ik mensen die denken dat er een man of vrouw achter, boven, voor, onder of in een wolk leeft, tamelijk achterlijk vind. Sowieso vind ik de veronderstelling idioot, meer dan belachelijk zelfs, dat er een sturende macht buiten de mens om zou zijn. Islamieten, joden, katholieken, noem maar op, geloven dat allemaal. Erg dom.

Er zou iemand moeten zijn die dat eens recht uit zijn hart zegt. Iemand die redelijk nuchter is. Iemand die zichzelf is. Iemand die een grote bek heeft, risico’s durft te nemen en iemand die misschien dingen zegt die ook achterlijk zijn, maar die tenminste niet laf is, zoals het merendeel van de politici. Het merendeel — ik schrijf: het merendeel — ik herhaal: het merendeel van onze gelovige broeders houdt er een gevaarlijke ethiek op na. Gevaarlijk, omdat ze zich niet laten leiden door verstand, of door een vorm van logisch of wetenschappelijk denken, maar door een zogenaamd Heilig Geschrift. Wie heeft dat Heilige Geschrift dan wel geschreven? Lezer, wist u wel dat ALLE geschriften van Opheffer Heilig zijn? Door het lezen van dit stuk, zo verklaart Opheffer de Verhevene, bent u vanzelf toegelaten tot het geloof der Opheffers. Ons Heilig Doel — zoals geformuleerd door Opheffer Zelf, ook wel De Zalvende & Aanbedene genoemd, is het Bevruchten, Belikken en Beminnen van Jeugdige Vrouwen Door Mannen Van Middelbare Leeftijd plus Goede Literatuur Voor Allen. Aldus de woorden van De Aanbedene Die Alles Weet, Opheffer de Grootste.

Weg met al die achterlijke godsdiensten!

Het gevaar dat van Fortuyn uitging, was niet dat hij rechts was, het was juist het feit dat hij niet rechts was. Hij had denkbeelden — zoals over de asielzoekers — waarmee je het niet eens kon zijn, maar ze kwamen niet voort uit een door fanatisme ontwikkelde geest, noch uit een domme fascistische of nazistische ideologie. Fortuyn vond Nederland te vol. Dat vind ik ook. Hij wil niemand meer toelaten. Ik vind zelfs dat de helft uit Nederland moet verdwijnen. De helft van alle Nederlanders, wel te verstaan. Dit méén ik! Driekwart van alle Nederlanders zou nog beter zijn. Hoe minder volk hier, hoe beter! Gooi al dat tuig eruit!

Fortuyn wil geen islamieten meer toelaten. Dat zou me, eerlijk gezegd, niet zoveel kunnen schelen. Wat mij betreft mag er niemand in die geen literatuur leest of niet van cultuur houdt. Een terrorist die redelijk belezen is, zou van mij best in dit land mogen wonen. Als-ie maar geen lawaai maakt. Ik zou wel met zo iemand willen praten. Maar een terrorist die achter Bin Laden staat, moet oprotten. Daar wil ik niet mee praten.

Ik weet niet of ik op Fortuyn gestemd zou hebben. Ik twijfelde tussen hem en Jan Marijnissen. Marijnissen is verreweg de aardigste en waarschijnlijk ook de beste, maar ik ben in mijn persoonlijke leven absoluut geen socialist of zo. Ik ben niet solidair, ik hou niet van gelijkwaardigheid, en gelijkheid zegt me ook al niets. Maar ja, ik stem dan ook op idealen die ik zou moeten hebben, niet op de idealen die ik heb, zeg ik altijd maar. Mijn doel is de laatste jaren om veel geld te verdienen. Ik wil lekker rijk worden. En eigenlijk alleen met mijn boeken en muziek. Ik weet niet of Jan dat goed vindt. Vindt hij dat goed, dan ga ik op hem stemmen.