Van 5 t/m 15 juli van dinsdag t/m vrijdag draait er elke avond om 22.00 uur op het plein van Pakhuis de Zwijger een unieke documentaire in de openlucht.

IDFA heeft voor deze avond een speciale selectie gemaakt. Een breed aanbod aan films op het gebied van fotografie, muziek, nieuwe media en emancipatie. Toegang is gratis.

Voorafgaand is er gelegenheid om een betaalbare maaltijd van de barbecue te nuttigen. Een perfecte gelegenheid voor een gezellige avond met vrienden, buren en relaties.

di. 5 juli
Armadillo
Janus Metz
Denemarken/Zweden, 2010, 100 minuten

Embedded in het Afghaanse Armadillo (lees de recensie van Joeri Boom), bij jonge Deense soldaten voor wie oorlog een adrenalinekick is.

Armadillo

wo. 6 juli
Ik ben een meisje
Susan Koenen
Nederland, 2010, 15 minuten

Joppe (13) vindt het spannend om verkering te vragen aan die leuke jongen. En al helemaal om hem te vertellen dat ze als jongen geboren is.

Ik ben een meisje!

Maids and Bosses
Abner Benaim
Panama/Argentinië, 2010, 58 minuten

Achter de voordeuren van de dure huizen in Panama, waar gezinnen en hun huispersoneel soms jarenlang samenwonen, gaat een wereld schuil van onbegrip en vooroordelen.

Maids and Bosses

do. 7 juli
The Real Dirt on Farmer John
Taggart Siegel
VS, 2005, 83 minuten

Docudrama over een Amerikaanse boerenzoon die zijn vaders bedrijf verliest en vervolgens zichzelf opnieuw uitvindt als ecologisch teler en excentriek kunstenaar.

The Real Dirt on Farmer John

vr. 8 juli
Waste Land
Lucy Walker
Engeland/Brazilië, 2010, 98 minuten

Als kunstfotograaf Vik Muniz een serie maakt met vuilnisplukkers op de grootste afvalstortplaats ter wereld, komen artistieke inspiratie en maatschappelijke betrokkenheid samen.

Waste Land

di. 12 juli
Faces
Gmax
Nederland/Frankrijk, 2007, 85 minuten

Franse kunstenaars hangen in Palestina en Israël posters op van Israëliërs en Palestijnen die gekke bekken trekken. Bevordert dit de vrede?

Faces

wo. 13 juli
Nömadak Tx
Raúl de la Fuente
Spanje, 2006, 94 minuten

Een spannende muzikale wereldreis, die begint met het snijden van een Txalaparta, een Baskisch instrument dat door twee muzikanten tegelijkertijd bespeeld moet worden.

B16

do. 14 juli
Overleven in NL: Rauw
Anneloek Sonnart
Nederland, 2007, 25 minuten

Tom eet al vijf jaar rauw en moet zich staande houden tussen de strenge eisen van zijn moeder en de verleidingen die er overal om hem heen zijn.

tom-uit-rauw foto: Rob Hodselmans ©

Surplus - Terrorized into Being Consumers
Erik Gandini
Zweden, 2001, 52 minuten

Docuclip zet met opzwepende beeld- en geluidmanipulaties vraagtekens achter de mondiale consumptiemaatschappij.

Surplus

vr. 15 juli
RiP - A Remix Manifesto (muziek/creativiteit/rechten/New Media)
Brett Gaylor
Canada, 2008, 80 minuten

Filmisch betoog tegen het strafbaar stellen van iedereen die bestaande muziek gebruikt om er iets nieuws mee te creëren.

RiP - A Remix Manifesto

(Persbericht)