Tentoonstelling W139, te Amsterdam.

Doktor Faustus

Op 2 april is de opening van de afscheidstentoonstelling van directeur Gijs Frieling.
De muren van W139 worden op dit moment beschilderd met scènes, beelden en personages uit de roman Doktor Faustus van Thomas Mann.

Medium opbouw18

“In dit plan komen een aantal lijnen van mijn curator- en kunstenaarschap samen: de wens om tenminste één keer heel W139 van top tot teen te beschilderen; het verlangen naar een samenwerking tussen verschillende kunstenaars die de obligate verwijzing naar een gemeenschappelijk thema overstijgt en de poging om de wonderlijke angst voor illustratie te overwinnen die de beeldende kunst al meer dan honderd jaar gevangen houdt”, aldus Gijs Frieling.

Medium opbouw17

Naast scènes uit Doktor Faustus worden er om het pakt met ‘de duivel’ compleet te maken ook betaalde advertentie op de muren geschilderd. Samen met De Groene Amsterdammer publiceert W139 een speciale bijlage met daarin teksten van onder andere Willem Jan Otten, Rudi Fuchs en Joke Hermsen. De afbeeldingen van de geschilderde advertenties zullen ook in de bijlage worden afgedrukt. Deze special ligt op 7 april in de winkel.

Axel Linderholm
Charlotte Schleiffert
Dick Tuinder
Gijs Assmann
Gijs Frieling
Joris Lindhout
Menso Groeneveld
Natasja Kensmil
Paul Klemann

Tijdens deze productieperiode is W139 dagelijks geopend. Vrijdag 2 april zal de officiële opening plaatsvinden in W139 om 21.00 uur.
Voor meer informatie: http://w139.nl/doktor-faustus