Er is een fusie ophanden tussen Weekend en De Gids. Een nieuw tijdschrift zal er komen dat het beste van die twee werelden combineert. Een literair roddeltijdschrift. Of een roddelblad over de literatuur. Met — of desnoods zonder, als het moet — medewerking van alle Nederlandse schrijvers die tot de verbeelding spreken.

Het wordt een dun blad, inderdaad. In het begin wel. Maar het zal niet lang duren of iedere zichzelf (en zijn bankrekening) respecterende schrijver in dit land zal er in willen staan. Want dat gaat centen opleveren!

Is Margriet de Moor ZWANGER van de LIEFDESBABY van Thomas Rosenboom?

Kunnen Arie Storm en Hermine Landvreugd hun GEHEIME LIAISON nog langer GEHEIM houden? Lees er alles over in hun laatste boeken!

Exclusief interview met de ex-vriend van de VRIENDIN van Richard Klinkhamer: «Ook donderdag was wel eens gehaktdag.»

Het modekatern met commentaar op de creaties die onze auteurs droegen bij de meest recente prijsuitreiking.

Win kaarten voor het Boekenbal!

De vrouw die zijn leven VERANDERDE! De eerste foto’s van Allard Schröders nieuwe LIEFDE! Wie zijn ROMAN goed heeft gelezen, weet al wie het is!

Een KRUISBESTUIVING, sorry, kruisbestuiving tussen de Bladen en de Letterkunde. Dat wordt een mooie, glorieuze toekomst voor de literatuur. Er zullen relletjes komen, rechtzaken, vetes, levenslange haat en nijd. Precies wat we nodig hebben.

Heeft Cees Nooteboom HET GEDAAN met de vrouw van Hans Dorrestijn?

Is Arnon Grunberg homoSEKSUEEL?

Alles over de buitengewone dierenliefde van Lydia Rood.

Vervolgens, als het blad al wat dikker is geworden, komt het speciale Literaterreur—team eraan. Speciaal opgericht voor en getraind op het lastigvallen van schrijvers. Hun leven zal een hel worden. Geen dag zal voorbijgaan of ze zullen tegenslag, pijn en verdriet kennen.

Want daar gaan ze dan boeken over schrijven.

Lees alles over de aanslag op Dirk van Weelden!

Lees het verhaal van Dirk van Weelden over de aanslag op zijn leven!

De eerste foto’s na de operatie! Nelleke Noordervliet ziet Dood in Ogen!

Deze week: het eerste deel van de nieuwe roman van Nelleke Noordervliet, Ik Zag De Dood In De Ogen!

In de bijlage: een EXCLUSIEF interview met de Dood: «Ik zag Nelleke Noordervliet in de ogen, and it was not a pretty sight.»

(wordt vervolgd)