Berlijn – Duitsland heeft al een Egyptische immigrant die de islam fascistisch vindt, een nieuwslezeres die meent dat vrouwen in de keuken horen, een sociaal-democraat die de gelijkwaardigheid van mensen afwijst en een christen-democraat die de paus kritiseert (bondskanselier Merkel).

Er ontbrak alleen nog een Turkse immigrant die de Duitse tolerantie verfoeit. Die is er nu. Hij heet Akif Pirinçci en was tot voor kort een absolute knuffel-Turk. Pirinçci is de auteur van een reeks detectiveromans waarin een kat de hoofdrol speelt. In Duitsland zijn er miljoenen exemplaren van verkocht, de boeken zijn in veel landen vertaald en een tekenfilm over de slimme kater werd een kassucces.

Maar nu zitten de Duitsers met hun handen in het haar. Want hun troetel-immigrant heeft een boek geschreven met de titel De Duitsers zijn gek (Deutschland von Sinnen). Daarin gaat de 54-jarige Pirinçci, die op tienjarige leeftijd met zijn straatarme ouders naar Duitsland kwam, tekeer tegen het linkse gespuis dat tolerantie predikt voor alles wat vies en voos is.

Pirinçci liet al een jaar geleden van zich spreken met een uithaal naar de terreur die immigrantenkinderen op hun blonde klasgenoten (‘stomme aardappels’) uitoefenen. Met Pirinçci vergeleken is Thilo Sarrazin met zijn afkeer van de aangeboren islamitische gewelddadigheid een ‘slap washandje’, merkte een commentator op.

In De Duitsers zijn gek doet Pirinçci er nog een schepje bovenop. Niet alleen de Duitse onverschilligheid tegenover de islamitische idiotie moet het ontgelden, maar ook de cultus rond homo’s. ‘Voor miljarden belastingeld hebben hersenloze politici de lesbische mannenhaat in wetten vastgelegd en dat gepresenteerd als een vooruitgang in de beschaving.’

Voor de verweduwde schrijver, die zich graag beroept op zijn successen bij jonge vrouwen, valt ook het betalen van belastingen door de Duitsers onder hun gekte. In zijn columns op de website ‘De as van het goede’ bekent hij zich tot het liberale anarchisme dat de staat als duitendief en penetrante bemoeial ziet.

Ach ja, dat tolerante Duitsland. In een gezellig tv-magazine rond het middaguur liet de presentatrice Pirinçci kritiekloos zijn islamo- en homofobie spuien. De publieke omroep schrok daar zo van dat ze prompt de herhaling op internet blokkeerde. Na protesten van extreem-rechtse bloggers werd dat weer ongedaan gemaakt.

Alleen Pirinçci’s opmerking over de ‘kindersekspartij De Groenen’, een verwijzing naar de lang vervlogen tolerantie van die partij jegens pedofielen, werd uit de videostream verwijderd.