donderdag 2 februari, De Balie Amsterdam

Een avond met Kenneth Roth

Human Rights Watch en De Balie presenteren een exclusieve avond met gastspreker Kenneth Roth, algemeen directeur van Human Rights Watch.

Het afgelopen jaar was Human Rights Watch actief in meer dan 90 landen: van het rapporteren van mensenrechten schendingen gedurende de opstanden in het Midden-Oosten tot het voorkomen van de New York Fashion Week modeshow van de dochter van de Oezbekistaanse dictator Karimov, en van de vrijlating van tweehonderd Birmese politiek activisten tot het naar buiten brengen van de erbarmelijke omstandigheden waarin mijnwerkers moeten werken in de goudmijnen van Papoea Nieuw-Guinea. Op 2 februari spreekt Roth over de meest belangrijke resultaten en bevindingen van Human Rights Watch in 2011 en specifiek over het werk van de organisatie tijdens de Arabische Lente.
Anna Timmerman , directeur van HRW Nederland, zal de avond openen. Na zijn lezing zal Kenneth Roth worden geïnterviewd door schrijfster en Buitenhof-columnist Naema Tahir en krijgt het publiek de mogelijkheid tot vragen stellen.

Voertaal: Engels

do 02 feb aanvang: 20.30 uur TICKETS
live uitzending (herhaling: 22.00 tot 05 feb - 00:00)