di 21 dec aanvang: 20.00 uur

Een avond vol Haruki Murakami

De Balie Cinema en de SLAA organiseren een avond vol Haruki Murakami, met veel jazz (Stefan ‘Zuco 103’ Schmid), een quiz en een gesprek met o.a. schrijver/journalist Joost de Vries. Hij deelt met ons zijn liefde voor deze Japanse schrijver en Norwegian Wood, de roman waarmee Murakami wereldwijd doorbrak.

Medium dossier 305

Daarna vertonen we de preview van Norwegian Wood. De film volgt Toru Watanabe, een man die bij het horen van het Beatlesliedje Norwegian Wood terugblikt op zijn studentenleven tijdens de jaren zestig. Watanabe is dol op Naoko maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van hun beste vriend jaren geleden. Watanabe went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen.
Terwijl zij zich verder terugtrekt in haar eigen wereld, vindt Watenabe aansluiting bij de andere studenten en voelt hij zich aangetrokken tot de jonge, onafhankelijke en seksueel geëmancipeerde Midori.

(Japan, 2010, 133’)
i.s.m. Amstel Uitgevers

(persbericht van www.debalie.nl)