Deze bijlage, een samenwerking tussen Athenaeum Boekhandelen De Groene Amsterdammer, stelt dergelijke en andere vragen over het lezen en laten lezen van boeken, en sug­gereert daarbij een aantal antwoorden, ook in de vorm van recensies die eerder op ­athenaeum.nlstonden. Bij elkaar een magazine vol lees­adviezen. Met de complimenten van het huis.

Namens de Athenaeum Boekhandel,

Maarten Asscher

Daan Stoffelsen


De reeks schilderijen op en in deze bijlage is van de hand van Jeroen Henneman (jeroenhenneman.com). De volledige reeks hangt in de Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. Voor hun medewerking aan deze bijlage komt niet alleen dank toe aan de auteurs en aan Jeroen Henneman, voor hun bijdragen aan de inhoud, maar ook aan Esther van Dijk, Emilie Franse en Fleur Kief.

Athenaeum Boekhandel is een onafhankelijke, academische en literaire boekhandel in Amsterdam en Haarlem. Op athenaeum.nl zijn wekelijks nieuwe recensies, leesfragmenten en het internationale boekennieuws te vinden, maar het is ook een winkel, dag en nacht open, met een assortiment van miljoenen boeken en duizenden tijdschriften.