Rome - Woody Allen heeft nog steeds niet laten weten of Ruby Rubacuori (‘Ruby de Hartendief’), Berlusconi’s laatste wereldberoemde minderjarige, een rolletje krijgt in zijn Romeinse film Bop Decameron. Op zijn Europese tour bivakkeert de 75-jarige Woody al een maand in de Suite Royal van het chique hotel Parco dei Principi in Rome en wordt dagelijks gespot in de stad. De opnames van Bop Decameron starten 11 juli en de hoofdrol wordt gespeeld door de Italiaanse Oscar-winnaar Roberto Benigni (La vita è bella).
De oude Woody, het voormalige joods-intellectuele boegbeeld van Manhattan, kampt al jaren niet meer met principekwesties, als hij maar eens per jaar een film mag draaien in een Europese hoofdstad. Zo wordt zijn Italiaanse film medegeproduceerd door Medusa, de succesvolle filmpoot van het Berlusconi-imperium. En zo is hij de burgemeester van Rome Gianni Alemanno, een fascist van het eerste uur, beleefd de hand komen drukken op het Campidoglio, het Romeinse stadshuis. In dat kader is het logisch dat Ruby hoop kreeg toen Woody in mei op het festival van Cannes bij het zien van haar foto zei: ‘Ik vind haar heel aantrekkelijk. Misschien kan ze ook wel acteren.’
De inmiddels achttienjarige Ruby schreef meteen een brief aan Berlusconi’s leeftijdgenoot waarin ze zich aanbood als actrice, met onder meer het argument: ‘Wat heeft Carla Bruni meer dan ik, behalve dat ze rijk en slank geboren is, terwijl ik deze dingen heb moeten bevechten?’ Dat van dat ‘rijk’ is interessant, omdat het de eerste keer is dat Ruby toegeeft dat zij, Karima el-Marough, dochter van een Marokkaanse straatverkoper op Sicilië, blijkbaar geld heeft. De stelling van het Openbaar Ministerie in Milaan is namelijk dat Berlusconi Ruby’s zwijgen over haar verhouding met hem met heel veel geld heeft afgekocht. Maar dit terzijde.
In elk geval heeft ze nog geen antwoord gehad van Woody, terwijl de opnamen al bijna beginnen. Zelf gaat hij ook weer een rolletje spelen, naast internationale sterren als Penelope Cruz, Alec Baldwin en Judy Davis. Ruby wacht vooralsnog samen met Berlusconi op de beslissing van het Grondwettelijke Hof of het proces niet eerder bij het ministertribunaal thuishoort dan bij de strafkamer van Milaan. Want Berlusconi is immers premier, en zou dus uit hoofde van zijn functie hebben gehandeld toen hij Ruby uit handen van de politie probeerde te houden omdat ze het ‘nichtje van Moebarak’ zou zijn.
Ruby heeft in ieder geval grotere toekomstplannen dan de andere ‘Berlusconi-meisjes’, die niet verder kunnen denken dan hun functie in de harem.