Dat meent u toch niet? Zou u uw leven wel willen overdoen? Dan bent u een zwaar geval. Het wijst erop dat u het leven als een wedstrijd ziet en dat u bovendien ongetwijfeld ook nog een verliezer bent. Natuurlijk is het leven geen wedstrijd. Welke dwaas begint aan een wedstrijd waarvan de uitslag van tevoren bekend is? Of gaat bij jullie thuis niet iedereen dood?
Het leven is slechts een spel - en wie er een krachtmeting van maakt, bederft het voor alle anderen. Zandkastelen bouwen, soldaatje spelen, dat was ooit een goed begin. Maar wat moet een volwassen vent met een echt kasteel? En bespaar me de ellende van een echte oorlog.
Nee, het leven overdoen om eindelijk de levenskunstenaar uit te hangen, is ook allemaal gezeur. Begin nu! Het leven van een eendagsvlieg is elke minuut waard. Althans zolang zij zich niet te sappel maakt over de vraag of zij de lunch wel zal halen.
Geloof me, hoe dichter wij bij het graf staan, des te spannender het leven wordt. Het spel wordt grimmiger en de finish is ronduit adembenemend.