Mijn project heet: Einde Rotonde. Vraag me niet om een analyse, vraag me niet om cijfers. Kijk liever om je heen en constateer simpelweg dat tien procent prettig gestoorden het nooit kan winnen van negentig procent krankzinnigen.
‘Laat de buurman het maar opknappen’, zegt iedereen. Maar wij hebben allemaal een buurman en de aarde is rond. Andermaal, mijn project heet: Einde Rotonde. Maak jezelf niet wijs dat je de dans kan ontspringen. Wij dachten straffeloos de Indianen te kunnen verjagen, en daarmee hebben wij ons zelfrespect naar de Eeuwige Jachtvelden geholpen. En in een wereld waar geen respect bestaat is eenieder kansarm. Ook jij! Is oma oud en ziek? Naar het bejaardenhuis met haar! Hengelt je dochter naar aandacht? Geef haar een geeltje en ze vermaakt zich wel.
De dader is bekend, maar moet geheim blijven. Zet er nog vandaag tweeëntwintig rechercheurs op en overmorgen is iedereen de zaak vergeten. Gokverslaving is goed voor ‘s lands economie; vraag het aan Holland Casino.
Wie levensmoe is, slikt ecstasy en ik, die op eigen kracht prettig ben gestoord, moet worden platgespoten? Laat me gelukkig zijn, laat me uit de bocht vliegen. Voor de laatste maal, mijn project heet Einde Rotonde.