Het meest behartigenswaardige thema is wellicht die van de huidige, totale mobilisering van het gevoelsleven: alles wat we meemaken moet per se voorzien zijn van een dikke laag emotionaliteit - of nog erger, het moet de emotionaliteit zelf zijn. Gebeurtenissen zijn niet meer gebeurtenissen, maar emoties. We leven in een wereld waarin alleen nog gehuild, getierd, gelachen, gegild, gesnikt en geschreeuwd wordt. Zet een avond de televisie aan en je gaat verwilderd naar bed. Waar is de afstand gebleven, de ironie, de gereserveerde houding, de intellectuele en stoïcijnse benadering?

Over deze en andere actuele thema’s gaan Marja Pruis en Peter Buwalda in gesprek met de schrijver Stefan Hertmans.

Stefan Hermans

Stefan Hermans publiceerde romans, verhalen, essays en gedichten. Werk van hem werd genomineerd voor onder meer de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. In 2002 ontving hij de F. Bordewijk-prijs.

Marja Pruis

Marja Pruis is schrijver en redacteur van De Groene Amsterdammer. Haar meest recente roman, Atoomgeheimen (2008) stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs. In 2011 verscheen het beschouwende werk Kus me, straf me, dat is genomineerd voor AKO Literatuurprijs.

Peter Buwalda

Peter Buwalda was journalist en redacteur. Hij debuteerde in 2010 met de roman Bonita Avenue. Het boek werd o.a. genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, De Gouden Strop en de KANTL-prijs voor proza en de AKO Literatuurprijs. Het werd bekroond met de Academica Debutantenprijs

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. U dient zich wel van tevoren in te schrijven via onderstaande link AANMELDEN.