Erg

Laatst zat ik in een restaurant met mensen van m'n werk. Aan het tafeltje naast ons begon een telefoon te loeien en de eigenaar nam aan en begon erin te schreeuwen. Ik maak dat hoe langer hoe meer mee en als ik de commentaren hoor, ben ik niet de enige. Het beperkt zich niet tot restaurants. Overal zie je mensen met die rotdingen onbeschoft in de weer.

Ze moeten verboden worden, behalve voor mensen die zo'n ding echt nodig hebben: loodgieters, artsen die dienst hebben, met het bevel tot discreet gebruik.
In auto’s moet het helemaal niet meer toegestaan worden. Het schijnt dat de meerderheid fake-toestellen heeft, als statussymbool, maar ook dat is gevaarlijk.
Aan zoiets merk je dat de beschaving afkalft.
Dan heb ik het maar niet over die auto’s waarvan de geluidsinstallaties zo idioot hard loeien dat alles dreunt. Verschrikkelijk.
Misschien ga ik wat deze twee aangelegenheden betreft helemaal niet met mijn tijd mee, maar ik geloof dat ik dat niet zo erg vind. Laat mij maar een beetje modderen met een vulpennetje en een papieren agenda. Ik had een elektronisch ding, maar inmiddels heb ik weer een lekkere papieren waar ik van alles in kan schrijven waar ik vervolgens met intens genoegen naar kijk omdat het er mooi uitziet.
Alleen het adressenbestand mag elektronisch.