23 mei, Stedelijk Museum Te Amsterdam

Exhibition close-up: Ewald Engelen

Kom in mei, juni en juli naar lezingen van vermaarde deskundigen op het gebied van de sociologie, politicologie en mediastudies over werken uit detentoonstelling ‘Communitas’, van Aernout Mik. Tot de sprekers in deze stedelijk | exhibition close-up reeks behoren prof. Ewald Engelen, Merijn Oudenampsen, prof. Patricia Pisters, dr. Irene Stengs en prof. Jean Tillie.

Elke spreker stelt een specifiek kunstwerk of een selectie van werken uit de tentoonstelling ‘Communitas’ centraal en relateert het aan zijn/haar eigen onderzoek. Door sprekers te benaderen van buiten het terrein van de kunstgeschiedenis en kunsttheorie streeft deze lezingenreeks naar een bredere interpretatie van Miks oeuvre.

Lezing: Exhibition close-up: Ewald Engelen
Datum: 23 mei 2013, 17:00-18:00
Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Voertaal: Nederlands
Toegang: entreeprijs Stedelijk Museum + 2,50 euro
Reserveren: noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.


Ewald Engelen**

Ewald Engelen is financieel geograaf en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Als onderzoeker houdt hij zich bezig met tal van onderwerpen binnen de financiële geografie en het etnisch ondernemerschap. De afgelopen jaren heeft hij veel geschreven over de wereldwijde financiële crisis. Hij is behalve onderzoeker ook columnist en als spreker geregeld te gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s, zoals ‘Buitenhof’ en ‘Pauw & Witteman’. Engelen droeg bij aan tal van (academische) publicaties en schreef onder meer ‘Het bange Nederland: Pleidooi voor een open samenleving’ (2000, met Jan Willem Duyvendak en Ido de Haan) en ‘Een ongeluk in slow motion: Aantekeningen van een ramptoerist’ (2012).


Exhibition close-up: Ewald Engelen, Stedelijk Museum