Literaire Reis door Friesland za. 26 november 12.00 - 16.30 uur

Explore the North presenteert…

Het festival voor literatuur en muziek Explore the North (25 en 26 november) begint op zaterdagmiddag 26 november met een literaire reis door het noorden van Friesland.

Het publiek reist in een kleine groep, samen met de kunstenaars naar een aantal bijzondere locaties in de provincie. In de Zwarte Haan in St. Jacobiparochie en in de Kerk van Paesens/Moddergat maken schrijvers en kunstenaars je deelgenoot van de inspiratie die zij halen uit hetzelfde Friese landschap waar je op dat moment doorheen reist. De busreis begint en eindigt bij de Grote Kerk in Leeuwarden aan het Jacobijnerkerkhof, en duurt van 12.00 tot ongeveer 16.30 uur. Een kaartje kost €20,- inclusief een heerlijke lunch bij Restaurant De Zwarte Haan, direct gelegen aan de Waddenzee. Er is maar een beperkte capaciteit voor dit programmaonderdeel van Explore the North. Wees er dus snel bij als je mee wilt op deze bijzondere ontdekkingsreis. Een kaartje koop je via www.explore-the-north.nl

Tijdens de literaire reis zal het publiek de provincie verkennen samen met dichter Jan Kleefstra, schrijver Albertina Soepboer, muzikant Chris Bakker, dichter Tsjêbbe Hettinga en muzikant Sytze Pruiksma.

(Persbericht)