Te gast in de eerste aflevering van dit gratis toegankelijke live magazine op vrijdag zijn Jeroen Willems, Eddy Terstall en Robert Oey. De presentatie is in handen van Lotje IJzermans en vaste tafeldame is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen.

Hoofdgast van het eerste EYE Filmcafé is acteur Jeroen Willems, die door het Nederlands Film Festival is gekozen tot gast van het jaar. Sarina Vitta (VPRO’s De Avonden) praat met Robert Oey over zijn film Gesneuveld en filmkenner Ronald Simons verzorgt een column over Forbidden Zone (1982), een onterecht vergeten dan wel ‘nooit ontdekte’ cultmusical, met eigenaardige liedjes bizarre personages en moordpartijen, doorregen met veel gevloek en gedroogneuk. Verder: Vijf vragen aan Eddy Terstall over onder andere zijn tiende film Deal.

Vaste tafeldame is filmliefhebber Stine Jensen, die filosofisch licht laat schijnen op opmerkelijke filmzaken. De live muzikale begeleiding is dit keer in handen van de band Awkward I.

Opname gratis toegankelijk
EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk.
Het programma wordt opgenomen van 17.00 tot 18.00 in EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.

Jeroen Willems (foto: NFF)
Taal: Nederlands
60 min