10 oktober 2013 (16:30- 18:00 uur), De Nieuwe Poort Amsterdam

Filosofie op de Zuidas met Marcel Metze

VU-filosoof Ad Verbrugge gaat in gesprek met Marcel Metze, historicus en onderzoeksjournalist. Zijn biografie van Anton Philips, ‘Ze zullen weten wie ze voor zich hebben’, waarop hij promoveerde, werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs en onderscheiden met de Managementprijs van het Jaar 2006. Op dit moment werkt Metze aan boeken over Royal Dutch Shell en McKinsey & Co.

Marcel Metze kreeg grote bekendheid met zijn bestsellers over Philips, de banken en het CDA. Metze publiceerde ook ‘De hoogmoedigen’ (2011), over de opkomst van 'de manager’ in het bedrijfsleven en de (semi-)publieke sector.

Moderne managers, de 'MBA-types’, zijn volgens Metze 'behalve egocentrisch, overbetaald en monomaan ook nog eens fundamenteel conservatief’. Metze wijt de huidige economische problemen onomwonden aan het overmatige zelfvertrouwen van mensen die aan de touwtjes trokken. Wordt het tijd om de beroepsmanagers in te ruilen voor een bescheidener, meer verantwoordelijk type?

Vanaf heden vindt Filosofie op de Zuidas plaats op een nieuwe locatie: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8.
Deze locatie biedt ruimte voor ontmoetingen op de Zuidas over o.a. filosofie, literatuur, theater, lezingen, colleges en, niet te vergeten, eten & drinken. http://www.denieuwepoort.org

(Persbericht)