cursus vanaf Donderdag 9 september 2010, 19.30 - 21.00 uur

Genre-overschrijdend: tv, films en boeken in de 21e eeuw

Televisieseries als The Sopranos en The Wire hebben de plaats ingenomen van de episodische romans zoals Charles Dickens ze ooit schreef. Tegenwoordig zijn fictieschrijvers vaak ook scenarioschrijvers, en als gevolg hiervan zijn hun boeken weer filmischer.

In deze cursus van zes weken (voertaal: Engels) gaat Dan Hassler-Forest van de Universiteit van Amsterdam in op de manier waarop schrijvers tegenwoordig verschillende stijlen met elkaar vermengen. De lezingen worden opgebouwd rond individuele schrijvers en filmmakers als Bret Easton Ellis, Charlie Kaufman, Jane Campion, David Benioff en David Cronenberg, die allen in hun werk de grenzen tussen media verkennen en overschrijden. In aanvulling op de cursus zullen enkele auteurs ook een lezing geven bij het John Adams Institute, waartoe de cursisten ook vrij toegang krijgen en ze zelf enkele vragen kunnen stellen.

Met o.a. Bret Easton Ellis en Michael Cunningham

Wanneer: Donderdag 9, 16, 23, 30 september en 7 en 14 oktober

Prijs: 200 euro per persoon

U kunt zich tot 1 september aanmelden via info@john-adams.nl. Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij Maarten van Essen op essen@john-adams.nl of 020-6247280.

Organisatie: The John Adams Institute i.s.m. De Rode Hoed