Dit jaar ontving Gerbrand Bakker de IMPAC-prijs, de hoogst gedoteerde internationale literatuurprijs na de Nobelprijs, voor Boven is het stil / The Twin. (Eerdere winnaars van deze prijs waren o.a. Orhan Pamuk, Per Petterson, Michel Houellebecq en Herta Müller.) De IMPAC prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een in het Engels geschreven of in het Engels vertaald boek. De roman Boven is het stil werd enkele maanden na verschijnen in Nederland een bestseller en Gerbrand Bakker won met dit boek al verschillende (internationale) prijzen. Een landelijke en internationale doorbraak volgde.

Recent verscheen zijn nieuwe roman De omweg, die in de pers al lovend besproken werd en waarover de Volkskrant schreef: ‘Als Bakker iets kan, dan is het het echte leven verbeelden, het haperende leven. Dat liet hij al zien in het meermalen bekroonde Boven is het stil maar in De omweg doet hij dat opnieuw. **** ’

Kortom, het wordt hoog tijd om Gerbrand Bakker ook in Nederland, en in zijn woonplaats Amsterdam, eens in het zonnetje te zetten en te trakteren op een mooie Ode-avond op zijn oeuvre! De avond staat gepland voor donderdagavond 28 oktober a.s. om 20.00 uur.

Omdat de Nederlandse Openbare Bibliotheken een grote rol hebben gespeeld bij het internationale succes van Gerbrand Bakker en de uiteindelijke toekenning van de IMPAC- prijs (zij maken de selectie voor de jury van de IMPAC prijs), leek het ons toepasselijk om een mooie feestavond te organiseren in de OBA, de mooiste openbare bibliotheek van Nederland !

OBA Amsterdam
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam
tickets

(Persbericht)