Jeroen Oerlemans reiste met hem mee en maakte deze reeks foto’s. Lees ook het volledige artikel in de Groene Amsterdammer van deze week.

De Malalai School voor meisjes in Tarin Kowt. De school telt 630 leerlingen – meer dan ooit. Volgens de autoriteiten is het aantal scholen in Uruzgan sinds 2006 gegroeid van 34 naar 205. Sinds het vertrek van de Nederlanders zouden er 39 bij zijn gekomen. De cijfers zijn moeilijk te controleren. Volgens de Afghaanse onderzoeksorganisatie TLO gaat in Uruzgan slechts 20 procent van de kinderen naar school. Landelijk is dat 50 procent.

Tarin Kowt, Uruzgan. In de net gebouwde universiteit doet een groep mannen mee aan een trainingsprogramma voor leraren.

Een vrouw in burqa bedelt voor een supermarkt in Kabul.

Agenten bij de ‘Ring of Steel’, een reeks wegversperringen bedoeld om opstandelingen de ingang tot Kabul te versperren.

Aria City, een groot huisvestingsproject in aanbouw voor Kabul’s nieuwe middenstand. De prijzen van de in eerste instantie zeer gewilde appartementen zijn soms wel 50% in waarde gedaald door het sentiment over de onzekere toekomst die Afghanistan wacht na 2014.

Een filmploeg filmt een reclamespot voor appartementen in Aria City. Aria City is een groot huisvestingsproject in aanbouw voor Kabul’s nieuwe middenstand. De prijzen van de in eerste instantie zeer gewilde appartementen zijn soms wel 50% in waarde gedaald door het sentiment over de onzekere toekomst die Afghanistan wacht na 2014.

Een groep verslaafden. Afghanistan telt nu ongeveer een miljoen mensen die verslaafd zijn aan opiaten, ongeveer drie procent van de bevolking.

Drugsverslaafden slapen hun roes uit na het roken van opium, in de ruines van het Russisch Cultureel centrum in Kabul.

Een Afghaans grafmonument.

Boeren oogsten opium in papavervelden in Uruzgan, de provincie waar Nederland tot 2010 de leiding had over de ISAF-troepenmacht.

Patienten in de wachtruimte van het Mental Health Hospital (MHH), Afghanistans enige psychiatrische ziekenhuis.

Rekruten van de Afghan National Army krijgen basistraining in de heuvels buiten Kabul.

Meisjes komen uit school in de afghaanse hoofdstad Kabul.

Een oefening van de afghaanse special forces; een door ‘opstandelingen’ bezet gebouw wordt bestormd, gecleard en ingenomen.

Een jongetje skate voor een foto van de tentoonstelling met Afghaanse fotografie op het Sound Central-festival in Kabul.

De metalband District Unknown op het rockfestival Sound Central in de afghaanse hoofdstad Kabul.

De City Star Wedding Hall, een van de grootste van de tientallen trouwhallen die Kabul rijk is. Een huwelijksfeest in de City Star telt al gauw een paar duizend gasten en kost tienduizenden dollars. Niettemin zijn ze populair; er worden aan de lopende band huwelijksfeesten gegeven in dit soort zalen.

Een afghaanse graffiti-artieste maakt ter plekke een doek op het rockfestival Sound Central in de afghaanse hoofdstad Kabul.

Meisjes bekijken de fototentoonstelling op het rockfestival Sound Central in de afghaanse hoofdstad Kabul.