Gezocht: stagiair m/v webredactie De Groene Amsterdammer

Wij zoeken per direct een stagiair die de webredactie van De Groene komt versterken voor een periode van minstens drie maanden, vier dagen per week. Ook kandidaten die per 1 februari kunnen beginnen, zijn welkom.

Medium schermafbeelding 202014 01 13 20om 2014.43.01

De website van De Groene is onlangs vernieuwd. Dagelijks bieden we een combinatie van columns en web-only artikelen, aangevuld met de beste stukken uit de papieren edities van ons weekblad. Voor de duizenden lezers die groene.nl dagelijks bezoeken, is de site een baken van vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur.

De webredactie coördineert en beheert de digitale edities, het Groene-LAB, online abonnementswerving, het archief, de webwinkel en sociale media. De

stagiaire ondersteunt de webredactie op al deze gebieden en maakt kennis met zowel de redactionele kant als de bedrijfsmatige kant van digitaal publiceren. De taken liggen vooral op het redactionele vlak en bij het vergroten van de zichtbaarheid van De Groene op de sociale media. De webstagiair is wekelijks aanwezig bij de redactievergadering.

Affiniteit met De Groene is een voorwaarde, evenals ervaring met een cms (bijvoorbeeld Wordpress) of beheer van een website of blog. Handigheid met Facebook, Twitter en Photoshop is een pre. Stagiairs die op strategisch niveau willen meedenken over het vergroten van de relevantie van groene.nl in het publieke debat verdienen de voorkeur.

Wil jij een actieve rol spelen in het versterken van de online aanwezigheid van het oudste opinieweekblad van Nederland? Meld je dan aan door middel van een mail met motivatie en cv naar Katrien Otten, otten@groene.nl