Ik ben gekloond. De kanker hebben ze uit me gelaten. Slechts de gezonde cellen zijn nagemaakt. Ik heb nog even overwogen om ook mijn ogen te laten klonen, maar je moet nooit te ver gaan en je geluk zo op de proef stellen. Bovendien moet je zorgen dat je herkenbaar blijft.
Ik voel me eigenlijk precies hetzelfde, alleen sterk en kerngezond. Een beetje schaapachtig. Ik heb nu dus krulletjes. Dat staat wel leuk, dus er is toch enige verbetering. Maar serieus, het is toch een wonder? Van de ene dag op de andere kunnen ze je klonen. Ik had m'n begrafenis al geregeld, dat laat ik maar zo, misschien heb ik die voorziening ooit nog nodig.
Het is een enorme opluchting. Ik dacht dat ik dood zou gaan, maar niks daarvan, ik ben springlevend. De laatste tijd lustte ik een aantal dingen niet meer, jenever bijvoorbeeld, maar wel zoete dingen zoals marmelade en chocola. Helemaal over.
Ik kan mijn geluk niet op. En het was zo eenvoudig. Ja, nu ze het eenmaal hebben uitgevonden, daarvóór stonden ze voor joker.
Als er iemand verlangt naar de Elfstedentocht, dan ben ik het wel. Volgens mij kan ik die op één schaats afleggen. Bartlehiem, here I come.