De Groene Live #26: Strijd om de ziel van Amerika. Kijk woensdag om 20.30 naar de live-uitzending. Meer informatie

Gina Lollobrigida betaalt graag de prijs van de liefde

Rome – Op 4 juli werd Gina Lollobrigida 90, of ‘drie keer 30’, zoals ze zelf zegt. Haar minnaar is 30. Hij heet Andrea Piazzolla, en zijn verdienste is dat hij er leuk uitziet. Een stoute snoet die de kansen die het leven biedt aan een knul uit de Romeinse achterbuurt Tor de Cenci niet onbenut voorbij wil laten gaan. Lollobrigida was de hoofdprijs voor Piazzolla. Hij ‘bezit’ haar sinds 2010, toen hij 23 was en zij 83. Hij kwam haar leven binnendwarrelen via de huishoudster van de immense villa aan de Appia Antica, waar de diva woonde met een sukkelige kleinzoon in een ‘dependance’ in het ommuurde park. Piazzolla kwam, zag en overwon.

Dat was een peulenschil, want Gina Lollobrigida is ook op gevorderde leeftijd nog zeer geïnteresseerd in jonge, aantrekkelijke – altijd foute – mannen. Daar waar haar historische concurrente Sophia Loren (83) zich direct een solide positie in de filmwereld wist te veroveren dankzij haar huwelijk met de belangrijke en veel oudere producent Carlo Ponti, liet Lollobrigida zich keer op keer bedonderen door aantrekkelijke mister nobody’s, die ook altijd meteen haar ‘manager’ werden.

Er valt inmiddels niets meer te managen, behalve het nog altijd aanzienlijke kapitaal uit Lollo’s gloriejaren. Alleen al de villa aan de Appia is miljoenen waard. Met de komst van Piazzolla was het exit kleinzoon Dimitri via een juridisch dwangbevel, en ook de enige zoon van Italië’s diva, nietsnut Milko Skofic junior, is financieel buitenspel gezet. Alles staat op naam van Piazzolla, haar ‘manager’, die de buren aan de Appia Antica voortdurend opschrikt met brullende motoren van Ferrari’s, Lamborghini’s, Jaguars en Range Rovers. Op het terrein is ook een zaak in ‘onderdelen voor luxe auto’s’ geopend, maar je komt er niet zomaar in. Alleen als Andrea Piazzolla je kent.

Vlak voor de verjaardag van zijn moeder heeft Milko junior geprobeerd om haar ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren, maar dat is niet gemakkelijk. Want Gina Lollobrigida maakt een zeer toerekeningsvatbare indruk, in de middagpraatshows van Berlusconi’s zenders waar ze samen met Andrea komt opdraven. Trots zit ze naast haar ‘manager’, die er ook steeds professioneler uit gaat zien en de laatste tijd zelfs een das draagt. Als dit de prijs is van de liefde, straalt La Lollo uit, dan betaal ik hem graag.