Neem de nieuwe immigratiewet, een voorstel van de regering waarbij je je gasten en je buren moest gaan aangeven als ze uit het buitenland komen. Dat stukje is nu ingetrokken, maar de voornaamste anti-vreemdelingenbepalingen staan nog overeind. Als kunstenaars en intellectuelen in Frankrijk gaan protesteren, is er echt iets aan de hand.
En die ellendige mevrouw Megret, burgemeester van Vitrolles, heeft nu gezegd dat ze financiële bijdragen aan organisaties van buitenlanders en linkse groepen wil staken. Ze gaat maatschappelijk werkers vervangen door politie, want het zijn vooral buitenlanders, zegt ze, die misdrijven plegen. Ze is ervan overtuigd, zegt ze, dat er gewoon genetische verschillen bestaan tussen de rassen.
Tegelijkertijd neemt de roep om de doodstraf weer in te voeren in Frankrijk toe. Nou, dan hebben ze met zijn allen een mooi onderwerp om stemming te maken.
Maar ja, als je op de kaart van Frankrijk kijkt, zijn er nog grote stukken niet bezet door racisten, laten we ons daar maar mee troosten.
Ik blijf geloven dat het allemaal nog wel eens goed komt en dat de mens weliswaar uit is op macht en bezit, maar ook een goed kind van haar moeder.
Tsjonge tsjonge, wat een ellendige griezels.