donderdag 17 november om 20.00, Spui 25 te amsterdam

Groene-avond: Het volk

De Groene Amsterdammer organiseert samen met Academisch-cultureel centrum Spui 25 een avond over ´het volk´, naar aanleiding van de dubbeldikke special over ´het volk´ die De Groene 9 november publiceert.

Terwijl de elite zwaar onder vuur ligt, wordt ‘het volk’ een stuk minder geproblematiseerd. Van Ruttes ‘hardwerkende Nederlander’ tot Wilders ‘Henk & Ingrid’ - de politiek lijkt meer dan sinds tijden te leunen op ‘de wil van het volk’. Maar bestaat ‘het volk’ wel? Is het niet meer nog dan de elite een problematisch begrip? Bovendien wordt ook tegen het volk heel verschillend aangekeken: als het om de volkswil gaat is het volk zuiver, maar als het om de verhuftering van de samenleving gaat, moet het volk juist normen en waarden worden bijgebracht.

Groene-redacteur Koen Haegens zal de avond inleiden, waarna Dick Pels (directeur van het Wetenschappelijk Bureau), Meindert Fennema (hoogleraar politicologie aan de UvA) en Merijn Oudenampsen (socioloog, Universiteit van Tilburg ) onder leiding van Groenehoofdredacteur Xandra Schutte in debat zullen gaan over de rol van het volk in ons volksvertegenwoordiging. Groene-redacteur Margreet Fogteloo spreekt aan het eind van de avond een column uit.

20.00 uur Spui 25, Amsterdam
Toegang gratis
Reserveren verplicht