Dat in 1993 en 1994 winst is behaald, is een onbedoeld, tijdelijk verschijnsel, veroorzaakt doordat de organisatie niet snel genoeg kon meegroeien met de stijgende omzet. Iedereen werkt zich uit de naad. Intussen zijn maatregelen genomen om de werksituatie te normaliseren. Dat houdt in dat er wordt geinvesteerd en dat het personeelsbeleid wordt uitgebreid.
In de laatste zinnen van het artikel neemt de auteur de leden van de raadscommissie op de korrel. Zij hebben bij het bericht dat er in 1994 winst is ontstaan volgens haar verzuimd om de wenkbrauwen te fronsen. Zij vindt dit een raadsel. Gelet op het voorgaande is het een en ander volstrekt begrijpelijk. Ook de raadscommissie is ervan overtuigd dat de sociale taak van de Stads-bank van Lening te allen tijde voorop moet komen. Amsterdam, drs H.J. SLOOTWEG, directeur Stads- bank van Lening
Waterland 1 Vermakelijk artikeltje van Solange Leibovici in De Groene van 13 december over die anale Nederlanders. Dat heb ik nou ook. Als ik als Brabander een weekendje Amsterdam doe, verbaas ik me ook over de botheid, ze zeggen steeds ‘shit’ en een verjaardag is een kratje bier met toostjes eiersalade in het Vondelpark. Wat spatten we toch uit.
Beste Solange Leibovici, ben ik nou een halve Fransoos? In ieder geval ben ik niet brildragend en dik genoeg om te denken dat alle Amsterdammers zo doen, laat staan de Nederlanders.
Zeeland, WILLEM VAN DEN ELZEN Waterland 2 Ik denk dat Leibovici de Anale Defensie bedoelt. Dat is het Waterland reduceren tot shit.
Gelukt Leibovici!!
Amsterdam, ANNEKE VAN EGMOND Oranje In het kerstnummer van De Groene staat een klein foutje in het stuk van Rene Zwaap. Hij schrijft dat ‘al sinds de dagen dat het (Oranje-)geslacht tot de creme de la creme van de puissant rijke Bourgondische aristocratie behoorde, niet voor niets getooid was met namen als Willem de rijke’. Dat klopt niet helemaal. Koning Willem I was namelijk de eerste in het Oranjegeslacht die een beetje rijk was. Daarvoor hadden de Oranje’s niet zoveel geld. Willem de Rijke werd zo genoemd omdat hij rijk aan kinderen was. Hij had er wel twaalf. En hij had eigenlijk helemaal niet zoveel geld. Amsterdam, DAPHNE HOGEWEG, 14 jaar