Tijdens de hoogtijdagen van de Rotterdamse cultuuragenda - International Film Festival Rotterdam en Art Rotterdam - opent TENT de omvangrijke solotentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Han Hoogerbrugge. La Grande Fête des Voyeurs is zijn eerste overzicht. TENT presenteert zijn interactieve animaties, videoprojecties, diaseries en tekeningen van de afgelopen vijftien jaar.
Hoogerbrugge is uitgegroeid tot een prominent voorbeeld van een hedendaagse crossmediale kunstenaarspraktijk, waarin de grenzen tussen virtueel en reëel, tussen droom en nachtmerrie, tussen high en low art, niet bestaan. Met grote regelmaat zijn de tekeningen en animaties van Hoogerbrugge te zien op festivals, tijdens popconcerten, in kranten en magazines, maar ook in musea, expositieruimtes en galeries.

Van het pioniersstadium waarin Hoogerbrugge met eenvoudige computerprogrammatuur bewegende animaties maakte, tot de
verfijnde computertechniek waarmee hij het publiek in beweging brengt om zijn games te spelen.


Events:

Donderdag 26 januari, 20.00u: Grand Opening Han Hoogerbrugge – La Grande Fête des Voyeurs Grand Opening van de solotentoonstelling van Han Hoogerbrugge, met speciale openingsperformance van The Brothers en een optreden van The Young Punx.

Donderdag 23 februari, 20.00u: An Evening With Han Hoogerbrugge
Journaliste en programmamaker Sarah Meuleman (van o.a. VPRO’s Sarah’s barbaren) gaat uitgebreid in gesprek met Han Hoogerbrugge over zijn inspiratiebronnen, werken van kunstenaars de achtergronden bij zijn solotentoonstelling in TENT.

Zaterdag 10 maart 2012, 20.00-02.00u: Museumnacht: La Grande Fête Real Dolls; ‘keep reading between the lies’
Tijdens Museumnacht maken de bezoekers deel uit van het universum van Han Hoogerbrugge. Er zijn performances van de Real Dolls, en speciaal voor Museumnacht maakte hij een nieuw werk, waarmee je virtueel vastgelegd kan worden in Han Hoogerbrugges wereld.

TENT tijdens het IFFR en Art Rotterdam
Tijdens het International Film Festival Rotterdam en Art Rotterdam presenteert TENT naast de solotentoonstelling van Han Hoogerbrugge een uitgebreid randprogramma. Voor meer informatie over dit randprogramma zie www.tentrotterdam.nl