Volgens Regillio hebben verstandelijk gehandicapten moeite om hun spieren in bedwang te houden. Een ander probleem is de finish op volle snelheid halen. ‘Ik moet leren focussen. Ik mag niet naar mijn moeder in het publiek kijken. Dan vergeet ik wat ik doe.’ Als hij geconcentreerd blijft, rent Regillio naar eigen zeggen net als de gewone jongens. Daarom traint hij ook met zijn niet-gehandicapte maatjes en heeft hij alleen op school nog het gevoel dat hij gehandicapt is. ‘Ik kan niet zo goed leren maar op de baan ben ik niet gehandi capt, want daar ben ik gewoon de snelste. Ik word daar gerespecteerd.’
Afgelopen weekend waren de Nationale Special Olympics, de Nederlandse kampioenschappen voor verstandelijk gehandicapten. Regillio kon hier een van zijn dromen realiseren: als snelste Nederlander de geschiedenis ingaan.
Tijdens de voorrondes liep Regillio geen record. Later op de dag, tijdens de finale, leek alles te kloppen. Langs de kant stonden Regillio’s moeder, andere ouders, en waarnemers van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie, de Knau. Nelli Cooman, Regillio’s grote voorbeeld, stond bij de finish om te voorkomen dat hij naar zijn moeder in het publiek zou kijken. Daarmee zou hij onnodig tijd kunnen verliezen. Als een echte topper wist Regillio op het juiste moment te pieken. Hij liep volgens de stadionspeaker met een tijd van 12.50 seconden een nieuw Nederlands record voor verstandelijk gehandicapten. Als een dolle sprong Regillio in de armen van Nelli Cooman.
De domper kwam achteraf, toen bleek dat de organisatie nooit had mogen omroepen dat dit een officieel record was. Want bij de bijna volledig door vrijwilligers georganiseerde nationale kampioenschappen was geen elektronische tijdwaarneming aanwezig. En handgeklokte tijden tellen nu eenmaal niet als record. Het zou netjes zijn als de Knau de Spelen volgend jaar net zo serieus benadert als de atleten dat zelf doen. Zodat niemand Regillio zijn record opnieuw kan afnemen.