Erik Kriek (1966) staat vooral bekend om zijn reeks ‘Gutsman’ (1994). Hij werkt als illustrator voor onder meer De Nacht van de Wansmaak, de VPRO, de Volkskrant, Vrij Nederland, Schokkend Nieuws, Weltwoche en de kaften van de Nederlandse Tolkien-uitgaven van uitgeverij Meulenhoff. De meeste van zijn boeken worden in Nederland uitgegeven door uitgeverij Oog Blik. In 2008 ontving Kriek de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Het onzienbare en andere verhalen, zijn bundel van zes korte strips naar de verhalen van H.P. Lovecraft uit 2012, werd inmiddels ook in het Spaans, Frans, Italiaans en Duits uitgegeven.

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) geldt als een van de meest spraakmakende dichters van de afgelopen decennia. In 1998 kreeg hij de C. Buddingh’-prijs voor zijn dichtbundel Van de vierkante man. In 2008 verscheen zijn verzameld werk onder de titel De man van vele manieren. Komend jaar zal zijn eerste dichtbundel sindsdien verschijnen: Idyllen.

Giro giro tondo, waar dit sonnet uit afkomstig is, is speciaal door Ilja Leonard Pfeijffer gemaakt voor de Poëzieweek 2015. Een week lang krijgen kopers van poëzie bij besteding van € 12,50 aan poëziebundels Giro giro tondo van hun boekverkoper cadeau. Het thema van de Poëzieweek 2015 is Liefde, onder het motto ‘Met zingen is de liefde begonnen’.


Beeld: (1) Erik Kriek (Ringel Goslinga). (2) Ilja Leonard Pfeijffer (Gelya Bogatishcheva)