De religieuze minister-president Balken ende wil een boek verbieden: het boek De weg van de Moslim, waarin op traditioneel religieuze wijze opgeroepen wordt tot narigheid jegens vrouwen en homo’s. Een boek verbieden — alsof W.F. Hermans voor niks tegen de katholieken en tegen de censor geschreven heeft. Maar het moet, de homo is door dit boek in gevaar. Dus de fik erin.

Balkenende weet zich geruggensteund door het liberale jihad-team van de VVD, bestaande uit Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders. Net als de premier hebben ook zij al hun hele leven gedroomd van één ding: vechten voor de rechten van homo’s. Want wat is mooier dan twee nichten neukend in een park? Helemaal niks, en Voltaire, Kant, Locke en Abraham Kuyper zeiden ook al dat homoseksueel verkeer het fundament van de westerse beschaving was. (Even tussendoor het échte probleem: twee mannen hand in hand lopen gevaar in de buurt van jongens met een islamitische achtergrond. Lezen die jongens boeken? Nee. Komen ze in de moskee? Nee. Die jongens zijn eerder achterlijk dan gelovig. Homohaat in migrantengemeenschappen komt op straat en thuis tot stand.)

Nu weer actie! Zodra de rechten van de nichten veilig zijn, vinden we deze drie helden terug aan de zijde van George Bush in de Iraakse oorlog. Ook daar staan de grondvesten van de westerse civilisatie op het spel. Samen met de Amerikaanse president verdedigen ze vrede, vrijheid en welvaart. Dag in, dag uit met z’n allen pal voor het avondland. Ook voor gezellige flikkers die driekwart naakt door de straat dartelen? Eh, nee. Als je in George Bush’ bijzijn laat vallen dat je voor homo’s opkomt, kom je het Witte Huis niet meer in. Want Bush’ God zegt duidelijke dingen over mannen die zich aan elkaar vergrijpen. En al kan hij die tekst niet citeren, met de natuur heeft sodomie niets van doen, dat weet de Amerikaanse president zeker. George Bush gelooft inzake vrijheid alleen televisiedominee Pat Robertson: geen seks voor het huwelijk, de doodstraf voor diefstal en zwarten komen ook in de hemel, maar moeilijker. De rest vindt de Amerikaanse president beuzelarij van de loony left.

Wie dus mocht denken dat Jan Peter Balken ende ook in Irak op de bres gaat voor de ruim besnorde medemens die graag eens een jongenskont pakt, komt bedrogen uit. George Bush houdt van vrijheid, maar binnen de perken van de bijbel. De nu aanwezige Nederlandse bataljons hebben duidelijke instructies meegekregen: «Denk erom, we komen de mensen alleen bevrijden. Niet over de Verlichting beginnen. We gaan Irak wel de beschaving binnen brengen, maar een andere beschaving. Eentje die we oprichten in samenwerking met zo’n religieuze zeloot waar we thuis graag onze tanden in zetten.» Kies zelf een conclusie. 1: van «superioriteit van de westerse beschaving» is geen sprake. In Amerika en Nederland lopen de idealen van het goede leven te ver uiteen om te spreken van één cultuur. Dan moeten we ons niet te pretentieus opstellen richting vreemdelingen. 2: gelijke rechten voor homo’s worden ook in Nederland als geinig extraatje gezien. Dan moeten we het homohuwelijk erkennen als een provinciaals exotisme, vooral leuk om moslims mee te pesten.