De Groene Live #26: Strijd om de ziel van Amerika. Kijk woensdag om 20.30 naar de live-uitzending. Meer informatie

Met: Jhumpa Lahiri. Interviewer: Arjan Peters.

Hotel van Hassel op 30 oktober

Jhumpa Lahiri (Engeland, 1967) is de dochter van Bengaalse immigranten uit Calcutta. Ze verbleef tot haar tweede in Londen, groeide op in de Amerikaanse staat Rhode Island en woont nu in New York. In een onopgesmukte stijl schrijft ze over de levens van Indiase migranten, over ouders en kinderen en andere (familie-) relaties. In zowel korte verhalen als lange verhalen en romans weet ze de lezer heel dicht bij de personages die ze beschrijft te brengen en hun gevoeligheden en complexe levens te ontrafelen.

Voor haar debuut, de verhalenbundel Een tijdelijk ongemak, won Lahiri onder meer de Pulitzer Prize for Fiction. Haar roman De naamgenoot werd verfilmd en de verhalenbundel Vreemd land kwam op nummer 1 binnen op de bestsellerlijst van de New York Times. Voor de zomer verscheen haar nieuwe boek The Lowland, dat inmiddels op de shortlist voor de Man Booker Prize staat en in oktober in Nederland bij uitgeverij Meulenhoff uitkomt als Twee broers, in een vertaling van Ko Kooman.
Voor de SLAA en Hotel Van Hassel, huis van het korte verhaal, gaat Jhumpa Lahiri in gesprek met Arjan Peters, chef Boekenbijlage van de Volkskrant, onder andere over haar literaire voorbeelden en kortere en langere verhalen.

Klik hier voor kaartverkoop.