…ijskoud…

Een paar korte zomerrecepten:
Mousse de bananes
Maak het vruchtvlees van een paar bananen klein met een vork. Tot schuim kloppen. Voeg basterdsuiker, sinaasappelsap en een glas rum of zoete likeur toe. IJskoud opdienen.

Salade de haricots verts
Giet een vinaigrette over de koude gekookte bonen en voeg wat kleingehakte ui of knoflook toe.
Blanc de poulet en gelee
Gebruik alleen de witte delen van een gestoomde kip en giet er een gelatine van kalfspoten, op smaak gebracht met dragon, overheen.
Harengs farcies
Op dezelfde wijze bereiden als sardines farcies maar dan zonder geraspte kaas.
Quenelles au vin blanc
Maak de quenelles en serveer ze met een saus zoals die voor filets de sole au vin blanc. Gebruik de graten van de snoek als basis voor de visbouillon.
Pintade rotie
Opdienen met knapperig gebakken stukjes brood (besmeerd met foie gras) en het gezeefde braadvocht van het parelhoen zelf.
Boeuf braise aux primeurs
Op dezelfde manier als boeuf braise aux legumes, maar nu worden alleen jonge groenten gebruikt zoals wortel, meiraapje en peul.
Consomme aux tomates
Op dezelfde wijze als consomme aux oignons. Vervang de uien door tomaten.
Salade de figues aux liqueurs
Schil en snij de vijgen klein. Doe er wat basterdsuiker op en giet er een glas brandy en een glas Curacao over. Omroeren met een vork en ijskoud laten worden.
Escalopes de veau au beurre
Kalfsvlees bereiden op dezelfde wijze als escalopes de veau au citron maar de citroen weglaten. Opdienen met wortelen of spinazie.
Consomme froid
Nadat de consomme geclarifieerd is, wegzetten op een koele plaats en vervolgens koud opdienen.
Figues flambees
Schil de vijgen en behandel ze verder zoals peches flambees.