Connie Palmen beweert dat vrouwen vallen voor Slechte Mannen — ze zijn onweerstaanbaar. Lees ik in Opzij.

Als ik dit lees, kan ik zo kwaad worden — op vrouwen!

Wat is dat, dat vallen op slechte mannen?! Waarom willen jullie geen man die hart voor je heeft, die werkelijk van je houdt! Een man die kleine klusjes voor je doet, die de boodschappen — zonder dat je erom vraagt — voor je heeft gehaald, een man die je hoofd masseert als je hoofdpijn hebt, die je voeten streelt als je daar behoefte aan hebt, en die zich bescheiden opstelt. Een man die verlegen is als hij in de winkel iets koopt dat eigenlijk te duur is, een man die niet goed weet wat hij tegen andere mannen moet zeggen, een man die het liefste thuis is, misschien op de bank in slaap sukkelt, maar lief is, en jou, als vrouw, uit de wind houdt. Waarom willen jullie niet zo’n man? Waarom willen jullie naar bed en de smerigste seks met een man die je bedriegt, die je zodoende vernedert, die per definitie niet trouw is, die je ook nog slaat en die je als voetveeg behandelt. Wat is daar aantrekkelijk aan?

Denken jullie werkelijk dat je zo’n man kunt redden? Denken jullie werkelijk dat jullie eigen leven dan mooier en beter wordt? Denken jullie werkelijk dat jullie leven dan meer inhoud krijgt?

Want dat is de reden waarom jullie zo’n machoman willen.

Jullie zitten thuis, jullie hebben een rotleven, jullie lezen Palmen en denken: wat een heerlijk leven heeft zij. Wij maken thuis niets mee, maar zij, zij ging met Ischa — dus altijd plezier — en nu gaat ze met Van Mierlo — dus altijd dichtbij de politieke macht, en zij is zelf bekend, en ik zit hier maar thuis, met een man die snurkt als-ie me moet neuken, die winden laat als-ie het bed uitstapt en die werkelijk geen pest in het huishouden doet, zodat alles op mij neerkomt.

En dan willen jullie een Slechte Man, omdat die Drama in jullie kutleven brengt.

En dan zien jullie ons, MIJ, niet staan! Want ik ben beleefd en heb een goede opvoeding gehad. Ik dring me niet op. Ik stel me niet aan… Dames!

Sorry hoor, dat ik betrouwbaar ben.

Het spijt me heel erg, dat ik niet vreemd ga. Excuses daarvoor. «Oei, slechte mannen zijn zo onweerstaanbaar…»

Het is om woedend van te worden.

Weet je, jullie zouden je lichaam ter beschikking moeten stellen aan mannen zoals wij — IK! Jullie zouden — zonder iets te zeggen — ons even kort moeten pijpen in het toilet, jullie zouden ons in jullie slaapkamer even onze gang moeten laten gaan. Jullie zouden ons gewoon even aan je tieten moeten laten zitten. Waarom? Juist omdat wij geen slechte mannen zijn! Maar goede!

Gek hè, dat je het goede waardeert en het slechte afwijst! Dat vinden vrouwen heel gek. Nou, dat spijt me dan! Maar zo hoort het! Goede mannen moeten jullie waarderen met kleine seksuele genoegens. Grote seksuele genoegens mag ook, zelfs. Weg met de macho’s! Weg met de macho man die ruikt naar geil en een andere vrouw en jullie gek maakt van levensdrift en reddingszucht. Weg met de man die zich alles maar kan permitteren. Vooral weg met mooie mannen! Waarom denken wij mannen dat vrouwen een stuk dommer zijn dan wij — juist omdat jullie vallen op Slechte Mannen. Denk nou eens godverdomme na! Dat doe je toch niet? Hebben jullie dat van je moeder geleerd? Val op Slechte Mannen, want ik ben gevallen voor die LUL die jouw vader is en eigenlijk mijn leven heeft verpest! Zorg dat je ongelukkig wordt, dochter, want dan heb je tenminste drama in je leven!

Zo zit het, vermoedelijk.

Ik ben alleen — omdat ik goed was.