5 apr aanvang: 20.00 uur De Balie te Amsterdam

In gesprek met Sandro Veronesi

De auteur van Kalme chaos is in Nederland om te praten over zijn nieuwe roman XY (zie hieronder) en over de rol van politiek en media in Italië. Sandro Veronesiricht zich in XY, die alle kenmerken van een thriller vertoont, niet zozeer op de vraag wie de moorden heeft gepleegd en waarom, maar op de impact van het nieuws en de gevolgen daarvan voor mensen die getuigen zijn van de gruwelijkste gebeurtenissen.

Ziet Veronesi XY als een aanklacht tegen het huidige Italië? Is het tegenwoordig zo dat de impact van media groter is dan de impact van een misdaad? En hebben we dit monster niet met zijn allen gecreëerd?

Over XY:
In het kleine Italiaanse bergdorpje San Giuda (74 huizen, een bar, een winkeltje en een kerk) gebeurt nooit iets. Op een dag wordt in het naburige bos een ontdekking gedaan die beschouwd kan worden als een van de meest wrede, genadeloze en onverklaarbare misdaden aller tijden. Autopsies tonen verminkingen, dodelijke wonden veroorzaakt door vuurwapens en messen, en doodsoorzaken als verstikking door een stuk brood of een heroïneoverdosis. Ieder slachtoffer is op een verschillende, gruwelijke wijze vermoord, maar de slachtingen lijken allemaal op hetzelfde moment te hebben plaatsgevonden. Het dorp wordt wereldnieuws en de slachtingen het onderwerp van elke televisieshow en elk gesprek. De inwoners van San Giuda, in shock door de moorden en gebeurtenissen die daarop volgen, beginnen langzaam door te draaien.

Met o.a. Marc Leijendekker (auteur van het boek ‘Het land van de krul’ en oud NRC Handelsblad Italië-correspondent)

i.s.m. SLAA | Over zijn nieuwe roman XY en Italië

di 05 apr aanvang: 20.00 uur TICKETS