Weekendschool is een school op zondag waar je heel veel dingen leert over beroepen. Het is leerzaam en leuk. Op dit moment zijn we bezig met journalistiek. We zijn uitgenodigd door De Groene Amsterdammer. Wij mochten deze bijlage op locatie maken. We vonden het heel leuk dat we mee mochten werken bij De Groene Amsterdammer.

We hadden verschillende groepen. Iedereen was met iets anders bezig. Zo hadden we een groep eindredactie, journalistiek, amusement en een groep beeld.

Deze bijlage gaat over ‘hard nieuws’. Dat is nieuws dat schokkend is. Zo hebben we een militair geïnterviewd die in Afghanistan is geweest en een oorlogsjournalist. Verder ging er een groepje naar het Verzetsmuseum om daar een reportage van te maken. En zo hebben we de bijlage gemaakt.

Deze speciale bijlage is gemaakt door kinderen van de IMC Weekendschool uit Amsterdam-West. De IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische achterstandswijken. Zij krijgen drie jaar lang elke zondag les van professionals.

Eindredactie Mariam Ouachour, Illias Mounouh, Angelique Blijd

redactie Subat Altuntas, Ouassim Lofti, Laila Belhaji, Nadia Chakroni, Youssef van Slogteren, Merve Dogru, Roukaya Mazrina, Furkan Bekdas, Merve Bekdas, Fatiha Basaidi, Hodayffa Iziyi, Munhib Wajid, Ouahiba

Bouamoud, Nora Bensalah, Ilayda Eski, Fatih Gurisik, Eliz Alpaslan

beeldredactie Fadla Akhchiou, Samira Assarhan, Tarik Ruël, Ismail Kizil, Rania Nahib

coördinatie Jikke Wechgelaer (DGA),

Willemien Dorresteijn, Abdel, Kiki (IMC)