Uit het Franstalige weekblad TelQuel: Homme, la cinquantaine, cherche femme cool de Casablanca. Volgt een mobiel telefoonnummer.
Eerlijk. Deze vijftiger wil geen relatie, hij wil zijn kennissenkring uitbreiden, met vrouwen die hij kan neuken, die daar niet moeilijk over doen, coole wijven, type Sex and the City.
Vrouw, 47 jaar, gescheiden, universitair docent, wil een nieuw leven opbouwen, gebaseerd op respect en begrip, met man 49-55 jaar, serieus, Franstalig, universitair niveau, die moderniteit en traditie met elkaar weet te verbinden. Getrouwde en niet-serieuze mannen graag niet reageren. Volgt een e-mailadres.
Geen ‘femme cool’ maar een conformiste, bang voor het leven. Is beslist niet op zoek naar onze vijftiger, die wil neuken, want die is in haar ogen ‘niet serieus’. Deze vrouw wil haar leven niet overhoop halen, alleen de gaten opvullen, met een iets oudere man, zoals het hoort. Ze is ondanks haar opleiding religieus gebleven: Allah bestaat, maar van Zijn regels mag wel enigszins worden afgeweken – dat noemt ze ‘traditie en moderniteit verbinden’. Dus: een glas wijn mag, aan de ramadan daarentegen tornen we niet. En: om te neuken hoeft ze niet getrouwd te zijn, maar ze heeft wel het kader van een serieuze relatie nodig, anders wordt het toch weer haram. Wil dat deze relatie gebaseerd is op ‘respect’. Wat betekent dat? Relaties confronteren, doorbreken, vernietigen.
Man, veertiger, wonend te Rabat, universitair docent, spiritueel, praktiserend, romantisch, gevoel voor humor, ruim van geest, liefhebber van reizen en van de natuur, is op zoek naar duurzame, gepassioneerde liefde met een jonge vrouw, niet ouder dan 33 jaar, mooi, charmant, elegant, romantisch, intelligent, ontwikkeld, spiritueel, modern maar met respect voor waarden en normen. Volgt mobiel nummer én e-mailadres.
Kortom: serieuze ‘homme cool’, met de nadruk op serieus, zoekt vrouwelijk evenbeeld. Man om te mijden. Prototype van de moderne Marokkaanse schizofreen. Zijn spiritualiteit en ruimheid van geest te combineren met het praktiseren van het islamitische geloof, met al z’n regeltjes? Het moet in principe kunnen, als je inderdaad spiritueel bent. Maar waarom dan van je vrouw ‘respect voor waarden en normen’ vragen? Dat is benepen.
Nogmaals: man om te mijden. Zal zijn jonge vrouw in de loop van de tijd dingen gaan verbieden: niet meer drinken, niet meer uitgaan. Zal zich ontpoppen tot tiran. De arrogantie druipt nu al van de advertentie af. Denkt dat hij veel te bieden heeft, omdat hij universitair docent is en ruimdenkend. In de Marokkaanse context is een redelijke, vaste baan inderdaad niet niks. Zo iemand kan een vrouw, ja zelfs een gezin onderhouden. Maar de prijs die hij daarvoor vraagt, is hoog. Nu de jeugd, de schoonheid, de elegantie en de gepassioneerde liefde, straks de totale onderwerping. Waarom is hij trouwens nooit eerder getrouwd?
Vrouw van 48 jaar, serieus, correct, leuk om te zien, lerares, zoekt met het oog op een huwelijk een charmante man, ontwikkeld, gescheiden of weduwnaar. Leugenaars niet reageren. Volgt een mobiel nummer.
Leuke vrouw, ruim van geest. Eenvoudig, en correct, dat wil zeggen eerlijk. Zeurt niet over waarden en normen, over traditie of moderniteit. Maak nergens een punt van maar weet donders goed in wat voor maatschappij ze leeft. Weet dat het out there een safaripark is, waar roofdieren op de loer liggen. Wil geen man die nooit getrouwd is geweest, de kans is te groot dat hij ‘niet serieus’ zal zijn. En bovendien: mannen die gescheiden zijn, of weduwnaar, zullen haar makkelijker accepteren, want zij is zelf ook gescheiden, of weduwe. Vermeldt dat slechts impliciet want is verder niet belangrijk.
Jonge vrouw, ongebonden, in overheidsdienst in Rabat, 1.72 meter, 50 kilo, bruin haar, groene ogen, sympathiek, kalm, aangenaam karakter, is op zoek naar serieuze relatie met een man van tussen de 32 en 37 jaar, aardig, teder, oprecht, met vaste baan. E-mailadres.
Ze is zelf 27 en zoekt al jaren naar een lieve, betrouwbare man. Wil niet langer bij haar ouders wonen, hoogste tijd voor een eigen gezin. Ze stelt weinig eisen, behalve dan dat hij werk heeft, want straks, als er kinderen komen, zal zij haar baan opgeven en moet hij voor haar zorgen. Dat is eigenlijk het enige wat ze van hem vraagt. Een heel gewoon meisje, dat een heel gewoon leven wil, met een lieve man, die haar niet bedriegt, en met lieve kinderen. Jong is ze in eigen ogen niet meer, ze is bang dat ze straks te oud zal zijn, overblijft.