Vanaf 3 mei, Castrum Peregrini, Amsterdam

IN ME the Paradox of Liberty – manifestatie over de betekenis van vrijheid

Een uitgebreid programma met een tentoonstelling, debatavond, stegdiner, schrijvers in de onderduik, artistieke interventie, lezingen, een tijdschrift, online quiz, theater en concerten.

Medium liberty212x300

Het programma begint op 3 mei om 20:00 uur in de Smart Project Space Amsterdam. Marietje Schaake, Hedy d’Ancona en Machiel Keestra gaan dan in gesprek met Zygmunt Bauman over zijn keynote speech Freedom and security, a case of hassliebe. De Pools-Britse filosoof en socioloog zal stilstaan bij de paradox die vrijheid is. Kiezen we compromisloos voor onze persoonlijke vrijheid, dan raken we vroeg of laat geïsoleerd van onze omgeving waarvan we afhankelijk zijn. Kiezen we voor de groep, dan moeten we soms zware concessies doen ten opzichte van persoonlijke vrijheid.

Op 4 mei volgt de opening van een groepstentoonstelling over de grenzen van vrijheid.
 De Spaanse curator Paco Barragán gooit de knuppel in het hoenderhok en laat zien hoe kunstenaars van wereldniveau – hun eigen artistieke – vrijheid definiëren met taboe doorbrekend werk. De tentoonstelling met werk van Erwin Olaf, Jonas Staal, Terry Rodgers en velen anderen wordt om half vier geopend bij Castrum Peregrini. Van 9 tot en met 17 mei is de tentoonstelling op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag te bezichtigen.

Op 5 mei is er vervolgens een ‘vrijheidsdiner’ in de Beulingstraat. Tot en met 17 juni zijn er nog allerlei activiteiten in het kader van IN ME the Paradox of Liberty. Zie Castrum Peregrini voor het volledige programma, voor de meeste activiteiten moet u van tevoren reserveren.