In supermarkten zien we steeds meer biologische producten, varkensvlees met een ster van de dierenbescherming en Utz Certified koffie. Ook streekproducten veroveren een plekje. Zijn dat randverschijnselen of gaan de grote voedselketens ingrijpend veranderen?
We onderzoeken dit met vernieuwers in bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. En we bevragen politici. Kan de politiek nog leiderschap tonen of loopt ze achter de markt aan? We laten meerdere spelers aan het woord die hier al volop mee bezig zijn en succes hebben geboekt: spelers uit de voedselindustrie, de supermarkten en de Youth Food Movement. Gaan jonge NGO’s zoals Foodwatch en Wakker Dier ons voedingspatroon veranderen? Wat kan de supermarkt met streekvoedsel en slow food? Hoe kunnen consument en boer meer met elkaar communiceren? Wat wordt de rol van sociale media?
Keynote spreker: Marian Minnesma, Stichting Urgenda, nr 1 in de duurzaamheids top-100 van dagblad Trouw, over voedseltransitie
Korte presentaties:
• Elly de Kort, pluimveehouder
• Erik Fischer, Foodcenter, Amsterdam
• Samuel Levie, Youth Food Movement / Slow Food
Gespreksleiding: Felix Rottenberg
Kijk hier voor meer informatie en kaarten
[Persbericht]