Maak dan kennis met Corey Worthington. Deze middelbare scholier (16) uit Australië besloot vorig weekend een feestje te geven voor een paar vrienden toen zijn ouders op vakantie waren. ‘Een paar vrienden’ betekende in dit geval vijfhonderd, die de halve buurt vernielden. De riot police moest worden ingezet om de feestende pubers onder controle te krijgen.

Daags na het desastreuze feest wordt Corey live op tv geïnterviewd. Een boete van twintigduizend Australische dollars hangt boven zijn hoofd. Corey zelf is not impressed. Alleen op basis van zijn uiterlijk is hij al meteen een cultheld: zijn shirt hangt open, zijn tepelpiercing is prominent in beeld, terwijl zijn gezicht half verscholen gaat achter een enorme zonnebril, geblondeerd haar en een fout petje.

Nee, zegt Corey, zijn ouders heeft hij nog niet gesproken. Ze hebben wel gebeld maar hij neemt liever niet op, omdat ze nog wel eens boos kunnen zijn. Nou, zegt de presentatrice, dat is een kortetermijnoplossing, wat ga je straks tegen ze zeggen? Corey legt uit: ‘It sort of got out of hand.’

Waarop er een autoritair gevoel in de presentatrice opsteekt: ‘Take off those glasses and apologize to everyone that you frightened, to the police whose cars have been damaged and to the community who’ll have to pay for all this. Take off your glasses and apologize to us.

Onze held reageert kordaat – ‘I’ll say sorry but I’m not taking off my glasses’ – om vervolgens af te sluiten met een paar rake oneliners die het opvoedkundige toontje van de presentatrice volledig tenietdoen. Ziet u het zelf. Nu al wordt Corey over het hele internet gedoopt als de ‘Holy Saint of Partying’; behalve talloze spoof-video’s zijn er overal Corey-T-shirts en andere merchandising in de maak.
Ziet u het voor uzelf.