“In het midden van de jaren zestig was iedereen op de een of ander manier op zoek naar nieuwe mogelijkheden buiten de schilderkunst. Fotografie werd in die tijd beschouwd als medium dat volledig had afgedaan en dat door niemand werd gebruikt. Foto’s dienden hooguit als documentatie van iets anders. In de jaren zestig werd het kunstenaars duidelijk dat het medium veel meer mogelijkheden had dan algemeen werd aangenomen.”

Jan Dibbets , één van de meest invloedrijke boegbeelden van de Nederlandse kunst, blikt terug op de ontwikkelingen van fotografie aan het einde van de jaren zestig, een periode waarin de houding van kunstenaars ten opzichte van het medium kantelde.

Welke ontwikkelingen liggen aan de basis van deze omslag? Waarom kwam fotografie in het middelpunt van aandacht te staan bij jonge kunstenaars? Wat kenmerkt de fotografie uit deze periode? Met Rudi Fuchs , kunsthistoricus en voormalig directeur van het Stedelijk Museum, Luk Lambrecht , journalist van De Morgen en artistiek coördinator van bkSM, en Erik Verhagen , kunstcriticus en assistent-professor aan de Universiteit van Valenciennes, zal Jan Dibbets zich buigen over deze vragen.

Beperkt aantal plaatsen en op uitnodiging. Toch interesse? Mail dan naar communicatie@debalie.nl.

za 18 feb aanvang: 15.00 uur TICKETS