Ach, dat woordje respect toch. Voor de wedstrijd Ajax-PSV overhandigde een vertegenwoordiger van de F-side van Ajax op het veld een cheque aan voorzitter John Jaakke. Die cheque diende om de boete van 25.000 euro te verlichten die Ajax van de KNVB had gekregen na de met veel (verboden) vuurwerk omgeven herdenking van een overleden F-side-lid tijdens een competitiewedstrijd van Ajax in de Arena. Volgens de vertegenwoordiger van de F-side wist Ajax van niets en was Ajax dus niet schuldig. En de KNVB had in zijn strafbepaling geen enkel respect getoond voor de overleden supporter en de aan hem betoonde eer. De voorzitter van Ajax had dat respect wél getoond en ontving daarom als blijk van waardering een bijdrage aan de boete.

Toen begon Ajax-PSV. Al vrij snel zongen diezelfde supporters dat de moeder van Kezman (spits van PSV) een hoer is. Op de muziek van Yellow Submarine klinkt dan: «Mateja Kezman, je moeder is een hoer, je moeder is een hoer». Kezman reageerde overigens niet één keer, net als de overigens speltechnisch gezien zeer goed fluitende Roelof Luinge. «En wie niet springt, die is een jood», zong de PSV-aanhang als antwoord op de hit «Wie niet springt, die is geen jood» van de om respect vragende supporters van Ajax. Kortom, Ajax- PSV was een normale wedstrijd, want pas als de supporters, zoals die van Ado, onder sis-begeleiding zingen: «Hamas, hamas, alle joden aan het gas» spreken we van een voetbalonwaardige vertoning.

Ajax won overigens met 2-1 in een van de laatste toppers tussen beide clubs. Want bij PSV zit een raad van commissarissen onder leiding van Jan Timmer, een oud-topman van Philips die niet genoeg respect krijgt van trainer Guus Hiddink. Heel netjes en met veel respect riep hij zijn trainer Hiddink publiekelijk tot de orde, zoals haantjes als Timmer hun ondergeschikten nu eenmaal behandelen. Dus vertrekt Hiddink aan het einde van het seizoen bij PSV. De succescoach heeft iets te veel meegemaakt om zich de les te laten lezen door een gekwetst ego. Het voordeel is dat de KNVB plotseling een geschikte opvolger heeft voor bondscoach Dick Advocaat, het nadeel is dat de eredivisie in het gunstigste geval alleen nog maar gaat tussen Ajax en Feyenoord. En dat alleen omdat meneer Timmer op zijn peertje was getrapt. Zou meneer Timmer hebben gehoord wat Kezman zondag allemaal naar zijn hoofd kreeg?

Reken er niet op dat hij excuus eist van de KNVB en Ajax zoals hij dat eist van Hiddink, want wat meneer Jan Timmer is overkomen is natuurlijk veel erger dan een stadion dat voortdurend roept dat je moeder een hoer is. Ook al tippelt ze niet op de Theemsweg.