Jeroen Trommelen (59) is een gelauwerd onderzoeksjournalist. Als Volkskrant-journalist won hij meerdere nominaties en prijzen waaronder De Tegel en de Daniel Pearl Award van het internationale consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ. Hij was docent aan de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook was hij voorzitter van de vereniging van onderzoeksjournalisten VVOJ, en is hij een van de drie Nederlandse leden van de ICIJ.

Investico is een onafhankelijke stichting die opereert zonder winstoogmerk. Ze wordt gefinancierd met particuliere donaties en ontvangt onder meer steun van Adessium Foundation. Het is daarmee de grootste, onafhankelijke onderzoeksredactie in de Nederlandse journalistiek.

FD en Trouw werkten afgelopen jaar al samen aan de Panama Papers. Met De Groene Amsterdammer en in aanvulling op hun bestaande onderzoeksjournalistiek, gaan ze met elkaar en redacteuren van Investico onderzoeksprojecten uitvoeren. Investico blijft daarnaast samenwerken met ad-hoc partners, zoals regionale kranten, radio en tv.

Voor meer informatie zie www.platform-investico.nl of neem contact op met Pieter Elshout, ad-interim zakelijk leider Investico: elshout@platform-investico.nl telefoon 020-5245555 of Jeroen Trommelen: 06-55816360