Grønkjaer had volgens Olsen de verkeerde voetbalschoen aangetrokken en moest daarvoor boeten.
Na de trainerswissel Olsen-Wouters groeide Grønkjaer uit tot de beste speler van Ajax. Niet alleen haalde hij vaak de achterlijn, ook ging hij veel binnendoor om vervolgens zelf te scoren. Nog steeds wordt hij af en toe gek van het gelul op trainingen. Wel heeft hij zijn draai gevonden. Grønkjaer geniet van het leven in Amsterdam. Samen met zijn vriendin bewoont hij een appartement in Amsterdam-Zuid. Wat vóór hem pleit. De meeste collega-Ajacieden wonen in Diemen, Almere of Amstelveen.
Grønkjear heeft geen kapsones en vindt aandacht van bijvoorbeeld de pers overdreven. Net als alle Denen past hij zich makkelijk aan in Nederland. Denemarken lijkt immers op Nederland. En net als de meeste Denen is hij populair bij het publiek. Grønkjaer zal worden toegevoegd aan het rijtje onvergetelijke Deense Ajacieden met Frank Arnesen, Sören Lerby, Jesper Olsen en Stefan Petterson.
Toch is er iets wat niet bij een Deen, niet bij een Ajacied en zeker niet bij een Deense Ajacied past. Bij elke overtreding tegen hem vraagt Grønkjaer om een kaart. Meestal gaat het om lichte aanslagen, waaraan de Deen niets overhoudt. Zo ook afgelopen zondag. Grønkjaer wilde op volle snelheid zijn tegenstander Pascal Bosschaart van FC Utrecht voorbijgaan. Bosschaart deed een stapje opzij en belemmerde hem de doorgang. Alsof hij minstens doormidden was geschopt snelde Grønkjaaer naar de scheidsrechter en smeekte om een kaart. Bosschaart kreeg geel. Het was zijn tweede kaart en dus moet de verdediger het veld verlaten.
Na het incident liep Grønkjaer naar de grond kijkend weg.
Was hij trots dat het hem gelukt was? Of zou hij zich gegeneerd hebben dat zijn smeekbede verhoord werd? Laten we hopen dat het het laatste was. En laten we sowieso hopen dat iemand bij Ajax hem leert dat dit gedrag niet bij de Amsterdamse club hoort. En zeker niet bij een Deen in Amsterdamse dienst.